Hedret for innsatsen på havet

Pål Erik Teigen og mannskapene som har vært, er, og skal ut på Siem Pilot mottar årets Humanistpris for innsatsen.

Pål Erik Teigen og mannskapene som har vært, er, og skal ut på Siem Pilot mottar årets Humanistpris for innsatsen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mannskapene om bord på Siem Pilot og Peter Henry von Koss blir i dag hedret med pris av Human-Etisk Forbund.

DEL

– Redningsoperasjonen i Middelhavet er humanisme i praksis. Mannskapene tildeles prisen for deres innsats for å hjelpe mennesker i nød. De kommer tett på skjebnen til flyktningene og ser nøden og lidelsene på nært hold. Det er en virkelighet vi trenger å høre om her i Norge, sier Tom Hedalen, styreleder i Human-Etisk Forbund i en pressemelding.

Prisutdelingen skjer like etter at det ble kjent at 4500 mennesker har mistet livet i Middelhavet hittil i år.

– Det er dystre nyheter. Vi må aldri glemme at flyktningene er mennesker med lik rett til et anstendig og fredelig liv, akkurat som meg og deg. Alle har rett til å bli behandlet med respekt og verdighet, uttaler Hedalen.

Styrkesjef fra Gjøvik

Mannskapene på Siem Pilot og Peter Henry von Koss har reddet tusenvis av flyktninger og brakt dem trygt i havn til Hellas og Italia. Pål Erik Teigen fra Gjøvik har det siste året vært i turnus som styrkesjef for politiet ombord på redningsskipet.

LES OGSÅ:Jeg har aldri opplevd en lignende redningsaksjon

– Uansett hvor vi står politisk er vi nødt til å anerkjenne enkeltmenneskets rettigheter. Vi er nødt til å sørge for humanitær hjelp både her hjemme og internasjonalt, avslutter Hedalen.

Får 100.000 kroner

Humanistprisen tildeles en enkeltperson, gruppe, eller organisasjon som bidrar til å fremme humanistiske idealer og prinsippene i FNs menneskerettighetserklæring. Prisen består av blomster, diplom, og 100 000 kroner.

Artikkeltags