– Fjerner noen av sperringene på stupetårnet i dag

LITE VANN: Til manges skuffelse har ikke bassenget på Fastland vært optimalt funksjonelt på de varme sommerdagene så langt i år. Men, i løpet av denne uka fylles det opp, slik at stupetårnet kan tas i bruk til det fulle.

LITE VANN: Til manges skuffelse har ikke bassenget på Fastland vært optimalt funksjonelt på de varme sommerdagene så langt i år. Men, i løpet av denne uka fylles det opp, slik at stupetårnet kan tas i bruk til det fulle. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunen opplyser at bassenget på Fastland vil fylles opp i løpet av de nærmeste dagene.

DEL

Hvert år står kontrastene støtt i badebildet i Gjøvik, og spesielt i år har den langtekkelige fyllingen av bassenget på Fastland fått oppmerksomhet. For sjelden har mjøsbyen sett så mange varme sommerdager som i år, før juli har ankommet.

Inntil nå har deler av stupetårnet vært avstengt, grunnet mangelen på vann. Men parksjef i Gjøvik kommune, Bjørg Aarvold, kan meddele at bassenget vil være fullt operativt i nær fremtid.

– Vi fjerner noen av sperringene i dag, og hele anlegget burde være i orden i løpet av uka, sier Aarvold.

Grunnen til at vannstanden hittil har vært relativt lav er ganske enkel, men forståelig.

– Vann- og avløpsseksjonen i kommunen er ansvarlige for at alle har vann i husholdningen, og rent vann, ikke minst. Hvis det fylles for fort på Fastland, mister folk trykket sitt og kanskje vannet i det store og hele. Så jeg tror folk setter pris på at det er som det er, selv om det tar litt tid å få i stand badeanlegget, avslutter Aarvold.

Artikkeltags