– Slik får du et bedre samspill med barna

KURSLEDERE: – Opplegget passer for alle foreldre med barn under 18 år, mener  familieterapeutene Åse Randi Hermanrud (f.v.) og Mette Arnestad ved Familievernkontoret i Gjøvik.

KURSLEDERE: – Opplegget passer for alle foreldre med barn under 18 år, mener familieterapeutene Åse Randi Hermanrud (f.v.) og Mette Arnestad ved Familievernkontoret i Gjøvik. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Har du lyst til å bli tryggere i rollen som forelder og få hjelp med noen av de utfordringene du møter i foreldrerollen? Da har Innlandet Familievernkontor i Gjøvik et kurs som kanskje passer for deg.

DEL

– «Godt samspill med barnet» er et foreldreveiledningsprogram for alle som ønsker enda bedre hjertekontakt med barna sine, sier Åse Randi Hermanrud og Mette Arnestad, de to familieterapeutene som skal lede kurset. De er begeistret for opplegget, og håper at mange vil benytte anledningen til å melde seg på.

– Målsettingen med kurset er at den enkelte mor og far skal bli tryggere foreldre, ved å bli bevisste på hva de gjør som er bra for barna sine, sier Hermanrud. Første samling er torsdag 13. september. Kurset går over åtte torsdager på dagtid, og hver samling varer to timer.

Samlingene vil blant annet handle om følgende spørsmål: Hvordan viser du best at du er glad i barnet ditt og får ham/henne til å føle seg sett og forstått? Hvordan legger du grunnlaget for et tillitsfullt forhold der det er rom for å snakke om personlige ting sammen? Hvordan hjelper du barnet ditt til å få tro på seg selv og mot til å prøve noe nytt?

– Grensesetting er det åttende og siste temaet. Det er ikke tilfeldig at det kommer til slutt, sier Hermanrud og tilføyer:

– Man må ha en god relasjon i bunn, ellers blir det bare gammeldags disiplin av typen «Gjør som jeg sier! Fordi jeg sier det!»

Kurset foregår i lokalene til Familievernkontoret i Strandgata 17 A. Påmeldingsfristen er 7. september. Interesserte kan lese mer om kurset på bufdir.no/kurs og gruppeveiledning hos familievernet.

LES OGSÅ: De kurser par i å holde sammen


Artikkeltags