Gå til sidens hovedinnhold

Her kommer trolig nytt hybelhus

Artikkelen er over 4 år gammel

Øystein Topp, Geir Skari og Eldar Sofienlund har kjøpt Kirkegata 12 og 14 i Gjøvik sentrum. Hybel og leiligheter er høyaktuelt for eiendommen.

– Vi kan nok ikke ha 14 etasjer her, men vi håper jo på fortetting og høyder som lenger bort i gata. Her er det fem-seks etasjer, sier Øystein Topp på vegne av investorene og utbyggerne i det nystiftede selskapet Kvartal 25 Gjøvik AS.

Kleppe

Kirkegata 12 og 14 er i dag bebygd med en enebolig og ett utleiehus med tre leiligheter. Det er familien Kleppe som er selger. Kleppe hadde tidligere også frisørsalong i bygningen som ligger ut mot Kvisgårdshjørnet.

Hvor mye de tre partnere ga for eiendommen, ønsker ikke Topp å si noe om.

Bygningshøyder

– Vi ønsker å rive eksisterende bygninger og reise et nytt leilighetsbygg, sier Topp.

Hvor mange leiligheter det kan bli snakk om, kommer an på hvordan de nye eierne får utnyttet eiendommen. Topp viser til gjeldende politikk der det er ønskelig med fortetting av byen og at det gjerne tillates andre bygningshøyder nå enn tidligere. Han viser også til at det er bygninger i nabolaget med fem-seks etasjer.

Studentområde

– Hva vi kan få til i høyden er usikkert. En ny bygning må passe inn i området. Vi må få til et prosjekt i nært samarbeid med arkitekt og kommunen, sier Topp.

– Tenker dere studenthybler?

– Dette er jo et studentområde i byen, og det er nærliggende å tenke på det. Men det avhenger jo også av behovet, sier Topp.

På Mjøsen Eiendoms hjemmesider (Geir Skari og Harald Martinsen) står det at boligene på sikt vil bli revet og erstattes med et leilighetsbygg med ca. 25–30 boliger i ulike størrelser. Den vil bli parkering i egen parkeringskjeller, samt at det i tillegg vil det bli mulighet for eksterne å leie parkeringsplass.

Nabolaget

Eiendommen blir nå omregulert. Det tar normalt ett års tid å bli ferdig med en omreguleringssak før det kan bygges.

Topp opplyser at Kirkegata skal stenges. Partene er dermed i dialog med vegvesenet om å få anledning til å bygge på deler av veggrunnen mot at Kirkeparken utvikles.

– Vi kan bidra til at dette blir roligere område, et pluss for kirken, sier Topp som også kommer til å ha nær dialog med Losjen som eier nabobygningen langs Hunnsveien.

Kvartal 25 Gjøvik AS eies av Topp Eiendom (40 prosent), Mjøsen Eiendom (40 prosent) og Eldar Sofienlund (20 prosent). Øystein Topp er styreleder i selskapet.

Kommentarer til denne saken