Casparprisen til Magnar Linnerud

FIKK PRIS: Magnar Linnerud (midten) fra Biri ble årets vinner av Casparprisen. Her  sammen med barnebarnet Johannes, Klaus Bratlie fra Gjøvik salgs- og reklameforening og damene bak den nye Gjøvik-genseren, Siv Wolden og Marit Kolloen.

FIKK PRIS: Magnar Linnerud (midten) fra Biri ble årets vinner av Casparprisen. Her sammen med barnebarnet Johannes, Klaus Bratlie fra Gjøvik salgs- og reklameforening og damene bak den nye Gjøvik-genseren, Siv Wolden og Marit Kolloen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ildsjel og dugnadsentusiast Magnar Linnerud fra Biri ble onsdag kveld tildelt Casparprisen for sin utrettelige stå-på-vilje for bygdas ve og vel.

DEL

Med noen unntak har Casparprisen blitt delt ut hvert år siden 1976. Prisen er en oppmerksomhet til «personer, en gruppe personer eller foreninger som i særlig grad har tatt initiativ som har kommet befolkningen til gode eller gjort byen kjent utad» og i oversikten over tidligere vinnere finner vi navn som Vazelina Bilopphøggers, Dag Kolsrud, Vind IL, Morten Irgens og Ingvild Flugstad Østberg.

Ny plass

Tidligere har Casparprisen blitt delt ut på Gjøvik-markens siste dag, men i år ble flisa snudd og den enkle sermonien foregikk denne gangen på tunet, eller rettere sagt i låvegangen der Yttervikabandet holder hus, og det på selveste åpningsdagen. En variant som har forbedringspotensiale, for med publikumsstrømmen mellom publikum og scene, sier det selv at det ble ganske ståkete.

Dugnad

Men både prisutdeler Klaus Bratlie fra Gjøvik salgs-og reklameforening og prisvinner Magnar Linnerud strålte om kapp i den milde sensommervinden der Bratlie la vekt på prisvinnerens anlegg til å ikke bare ha vilje, men også evne til å gjennomføre. Her pekte han blant annet på Linneruds innsats for å få den splitter nye flerbrukshallen på Biri reist, i tillegg til å være sterkt delaktig til etableringen av lysløypa i Biri-naturen.

Prisvinneren selv snakket varmt om dugnadsånden.

– Jeg tør påstå det er dugnaden som holder folk oppe, sa han og anbefalte de frammøtte på tunet på Gjøvik gård om å sporenstreks melde seg inn i et idrettslag eller et korps.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken