Gå til sidens hovedinnhold

Gjøvikregionen: Fra 2019 må du betale for levering av trevirke – det skaper reaksjoner

Artikkelen er over 3 år gammel

Fra 1. januar svir det i lommeboka å levere fra seg trevirke i Gjøvikregionen. Det faller i dårlig jord hos mange i sosiale medier.

Horisont Miljøpark, som har ansvaret for renovasjonstjenesten i Gjøvikregionen, informerer i et skriv at det ifra 1. januar 2019 vil koste privatpersoner 200 kroner per kubikkmeter trevirke som leveres på miljøstasjonen i Dalborgmarka i Hunndalen.

Tjenesten opplyser at grunnlaget for å begynne å ta betalt for denne typen avfall skal være å dekke dets økende kostnader.

«Behandling og levering av trevirke har blitt mye dyrere enn tidligere, og vi ser oss derfor nødt til å innføre et lite gebyr for levering av trevirke, for å dekke våre utgifter,» skriver de.

Les også

– Ingen i Gjøvik som henter privat drikkevann fra Mjøsa

Bålpanna en fin investering

Horisont Miljøparks nye gebyr har ikke falt i smak hos beboerne. Noe det gis uttrykk for i sosiale medier.

«Da er det bare å begynne å brenne hjemme da», er den ene kommentaren til innlegget som har vakt stor interesse på Facebook under gruppa Gjøvik – innspill og ideer, etterfulgt av svært så negative emojier.

Men det er langt fra den mest kritiske stemmen som røstes.

«Litt typisk avgift/skatt, nå trenger kommunen penger til dekning av budsjettoverskridelsen på rådhuset. Da blir det å brenne bål i hagan, selvsagt innenfor tidsrommet det er lov å brenne bål», meddeler en annen.

«Jeg forstår nå at bålpanna var en veldig fin investering! Mitt nyttårsforsett blir å holde liv i den. Kommer ikke til å bruke ei eneste krone til å levere trevirke, enkelt og greit!», raser en tredje.

Les også

Gjøvik spinner inn i framtida som SMART-by

Helt på trynet

Ikke bare er folk engasjerte på grunn av selve avgiften som innføres, men også på prisforskjellene privatpersoner må betale per kubikkmeter, kontra selskaper som benytter seg av det ferdigkløyvde produktet – slik det bemerkes.

«Ettersom Eidsiva Bioenergi bare betaler 1 krone for tonnet for returtrevirket må jo Horisont få noen til å dekke kostnadene», er en av kommentarene til det.

«Det er helt på trynet. Søppeltomta her må jo være en av de dyrest plassene og levere søppel i hele Norge. Er det rart folk kaster søpla si i naturen», bemerker en annen.

Impregnert vs. ikke-impregnert

Men det skal også nevnes at gebyrinnføringen kun gjelder trevirke som ikke er impregnert. Impregnert trevirke leveres gratis også på nyåret, som farlig avfall, i en egen container.

Kommentarer til denne saken