Tallenes tale vil kanskje overraske deg

Artikkelen er over 2 år gammel

For i Gjøvik kommune er det langt fra den eldre garden som dominerer, ifølge Statistisk sentralbyrå.

DEL

Statistisk sentralbyrå fører oversikt over hvor mange innbyggere hver kommune har i hver enkelt aldersgruppe, og når det gjelder Gjøvik vil tallene muligens være til manges overraskelse.

For det har seg nemlig slik, i motsetning til forestillingen de fleste sitter på, at den eldre generasjon langt fra dominerer aldersbildet her ved Mjøsas bredder.

Ifølge SSB er den største aldersgruppen hva angår menn gruppen 20-24 år. Hakk i hæl følger menn i alderen 25-29 år, og på plassene bak menn mellom 45 og 54.

43,7 prosent på NTNU

OA nådde ut til NTNU Gjøvik for å høre om deres inntredelse i byen er en avgjørende faktor her. Og ja, man kan nok tolke det dit hen, skal man tro rådgiver i kommunikasjonsavdelingen, Maria Lillemoen.

– Vi har gravd dypt i statistikken. Antall mannlige studenter hos oss i alderen 20-29 år er 1052, opplyser Lillemoen.

Totalt i Gjøvik kommune er det 2407 menn i den gitte aldersgruppen, hvorav 1052 av disse er studenter på NTNU, eller hele 43,7 prosent.

Studentene påvirker tallene

Når det gjelder kvinner er også NTNU en meget avgjørende faktor for den dominerende aldersgruppen, også her kvinner mellom 20 og 29 år.

Totalt er det registrert 1958 kvinner i den gitte aldersgruppen i Gjøvik kommune, og på NTNU oppgir Lillemoen at de har 1425 kvinnelige studenter et sted mellom 20 og 29 år – eller 72,7 prosent. Det burde være overraskende tall.

Men, det må også tas med i beregningen at mange studenter, uavhengig av kjønn, ikke er registrerte i byen/kommunen de studerer i. Det gjør, i så fall, tallene SSB fremlegger litt mer eksplosive enn det faktiske virkelighetsbildet.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken