Gå til sidens hovedinnhold

Kontroversielt prosjekt ble suksess

Artikkelen er over 4 år gammel

RAUFOSS: Sponsorsamarbeid i bibliotek har vært et nasjonalt pilotprosjekt som har beveget seg langt utenfor folkebibliotekenes komfortsone.

Siden januar 2015 har biblioteklederne i Gjøvik bibliotek og litteraturhus, Lillehammer bibliotek og Fyrverkeriet bibliotek, Vestre Toten deltatt i prosjektet Sponsorsamarbeid i bibliotek. Prosjektet har vært støttet av Nasjonalbiblioteket og ledet av Oppland fylkesbibliotek, skriver oppland.no.

– Formålet med prosjektet var å gi innbyggerne bedre og utvidede bibliotektjenester gjennom samarbeid med privat næringsliv og det har vi klart, sier Øystein Stabell, prosjektleder og rådgiver ved Oppland fylkesbibliotek.

Prosjektdeltakerne har systematisk jobbet seg fram til treårskontrakter med en hjørnestensbedrift i sine kommuner.

Gjøvik bibliotek og litteraturhus inngikk i januar 2017 en treårig kontrakt med gjenvinningskonsernet Metallco. Samarbeidet har så langt resultert i gjenbruksverkstedet OppAtt i bibliotekets lokaler, som ble åpnet 24. mars 2017. Verkstedet er formet som en buss og er bygd med delene av en buss som er levert til gjenvinning.

Målet er at ulike workshop i tilknytning til verkstedet OppAtt skal lære barn og unge, gjennom aktiv deltakelse, nytten og gleden ved gjenbruk og gjenvinning, ifølge oppland.no.

Fyrverkeriet bibliotek på Raufoss har våren 2017 inngått en treårig kontrakt med Intek Engineering AS – en høyteknologisk bedrift med automatisering og robotikk som sine fremste fagfelt. I samarbeid åpner biblioteket og Intek Verkstedet på biblioteket 19. mai 2017.

Formålet med Verkstedet er å fremme kunnskap, nysgjerrighet og teknologikompetanse i befolkningen, med spesielt vekt på barn og ungdom.

Kommentarer til denne saken