Gå til sidens hovedinnhold

Nesten alle flyavganger på Gardermoen ble enten forsinket eller innstilt på grunn av snøen

Artikkelen er over 4 år gammel

Nesten alle flyavganger på Gardermoen ble enten forsinket eller innstilt på grunn av snøen på Østlandet. Også utover kvelden fortsatte problemene.

Vinteren kom tilbake, og snøen måtte ryddes vekk fra rullebane og fly. Mandag kveld var fortsatt de fleste avgangene fra Oslo Lufthavn merket med «ny tid» eller «innstilt».

– Dette er den verste typen vær vi kan få, for det er null grader og tung snø som er tidkrevende å rydde bort, sa Gurli Ulverud i Avinor til NTB mandag ettermiddag.

En skoleklasse fra Fitjar som skulle på klassetur til Gdansk i Polen startet reisen klokken 6 mandag morgen, men på grunn av problemene på Gardermoen, måtte de vente i flere timer på flyplassen i Haugesund.

– Vi har ventet i 12 timer på flyplasser i dag. Planen er å reise til Gdansk i Polen, men det må vi utsette til i morgen kveld klokken 19, sier Stine Korsvik til NRK.

Nå venter elevene på et sted å bo og må innse at klasseturen blir langt kortere enn planlagt.

Forsinkelsene på Gardermoen rammer også Flesland i Bergen, skriver Bergensavisen. Det forplanter seg også videre i systemet.

Ulverud anbefaler reisende å forholde seg til informasjonen fra flyselskapene. Passasjerene skal møte som normalt på både Gardermoen og Flesland.

Det er meldt mindre snø mandag kveld og natt til tirsdag. Derfor tror Avinor at trafikken vil være tilnærmet normal tirsdag.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken