Politiet på Gardermoen må i verste fall løpe 2,6 kilometer for å få tilgang til våpen: – Uholdbart

KRITISKE: Hovedverneombud for funksjonell enhet på Romerike, Audun Martinsen og vaktleder Randi Nymoen ved Gardermoen politistasjon. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

KRITISKE: Hovedverneombud for funksjonell enhet på Romerike, Audun Martinsen og vaktleder Randi Nymoen ved Gardermoen politistasjon. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet på Gardermoen må ved et eventuelt terrorangrep løpe ut av terminalen for å bevæpne seg. I verste fall betyr det en løpetur på 2,6 kilometer fram og tilbake.

DEL

(Romerikes Blad) Det er NRK som melder dette lørdag kveld.

– I verste fall kan det være 2,6 kilometer. Det er gjort en sammenligning at det vil være som å ha bilen parkert på Oslo S for å løpe til Slottet og tilbake for å få tak i våpenet ditt, sier vaktleder Randi Nymoen-Jahren til NRK.

For å bevæpne seg må politiet løpe ut av terminalbygget og ut i bilene – der politiet har framskutt våpenlagring.

FRAMSKUTT LAGRING: Utenfor terminalen, i politibilene må politiet på Gardermoen lagre våpnene sine.

FRAMSKUTT LAGRING: Utenfor terminalen, i politibilene må politiet på Gardermoen lagre våpnene sine. Foto:

– Gardermoen er et spesielt objekt, det er store avstander og jeg vurderer det dit hen, sammen med andre, at per i dag er ikke politiet i stand til å effektivt bekjempe en terrortrussel på landets hovedflyplass, sier hovedverneombud Audun Martinsen i Øst politidistrikt til NRK lørdag kveld.

Ifølge politifolk på Gardermoen har situasjonen blitt verre etter utbyggingen av flyplassen.

Bevæpningsutvalget sa i mars nei til generell bevæpning av politiet, også på Gardermoen, men justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener situasjonen er uholdbar.

– Flertallet i Stortinget ønsker ikke at vi skal ha punktbevæpning av politiet, så da kan ikke jeg som justisminister gjennomføre noe som politiloven nekter meg å gjøre, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken