Verdens største passasjerfly landet trygt på bakken på Gardermoen

Gardermoen  20180802.
Airbus Airbus A380-841 (9H-MIP) fra Hi Fly lander på Oslo lufthavn torsdag. Charterselskapet Ving sliter etter flytrøbbelet på Rhodos og har leid inn verdens største passasjerfly for å frakte nordmenn til og fra Mallorca.
Foto: Fredrik Olastuen / NTB scanpix

Gardermoen 20180802. Airbus Airbus A380-841 (9H-MIP) fra Hi Fly lander på Oslo lufthavn torsdag. Charterselskapet Ving sliter etter flytrøbbelet på Rhodos og har leid inn verdens største passasjerfly for å frakte nordmenn til og fra Mallorca. Foto: Fredrik Olastuen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ekstra beredskap var satt inn for å ta imot verdens største passasjerfly på Gardermoen torsdag. Flyet er nå klart til å frakte folk til og fra Mallorca.

DEL

Oslo lufthavn høynet beredskapen fordi det enorme flyet har et vingespenn på hele 79,8 meter, mer enn dobbelt så mye som et «mer normalt» passasjerfly, ifølge NRK.

– Vi har økt kontroll av rullebanene både før og etter landing, forteller kommunikasjonssjef i Avinor Gurli Høeg Ulverud.

Charterselskapet Ving sliter etter flytrøbbelet på Rhodos og leier inn flyet av typen Airbus A380 fra det portugisiske charterselskapet HiFly, skriver flysmart24.no.

– Det er snakk om en tur fra Oslo til Palma på Mallorca og retur. Nedover skal vi ha med oss 238 passasjerer, mens flyet hjem skal ha med seg 403 reisende, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving.

Flybyttet kan ende i en positiv overraskelse for noen av passasjerene. Det er nemlig «kun» plass til 399 gjester i økonomiseksjonen, og selskapet kan derfor bli nødt til å flytte noen av gjestene opp på business eller første klasse for å få med seg alle. Totalt er det plass til 471 passasjerer.

Ifølge flysmart24 har A380 besøkt Gardermoen noen få ganger tidligere, blant annet da flytypen ble testet for ekstrem vinterkulde, og da Lufthansa kom nordover for å vise fram det da nye flyet i 2010.

Artikkeltags