Gå til sidens hovedinnhold

Frykter vegen ved Skreifjella kan rase ut

Artikkelen er over 8 år gammel

Fylkesvei 33 mellom Gjøvik og Minnesund ble søndag kveld helt stengt for all trafikk ved anleggsområdet ved Fjellhaug ved Skreifjella.

Årsaken er en sprekk på fem-seks centimeter ved deponiet like nord for tunnelen. Sprekken har vokst fram i løpet av det siste døgnet.

– Det er jo ikke normalt at sprekker vokser fram så fort, derfor ser vi dette som litt risikofullt, sier prosjektleder Anne Brit Moen i Statens vegvesen.

Geolog kommer mandag

Mandag morgen vil det komme geolog for å befare stedet. Først etter denne undersøkelsen vil det bli tatt stilling til når veien kan bli åpnet igjen. Per nå er det høyst usikkert om veien vil tåle normal trafikkbelastning.

OA fikk søndag kveld telefon fra en bilist som hadde fått beskjed om å snu fordi «veien var i ferd med å rase ut i Mjøsa».

Moen mener det var en vel dramatisk beskjed, men:

– Vi stenger jo fordi vi frykter utglidning.

Veien ble ikke åpnet igjen etter sprengingen i halv ni-tiden søndag kveld.

Flytter masse

Nå jobbes det med å avlaste fyllingen ved å flytte masse.

Den smale og svingete veien, som ligger i et område med stor rasfare, skal utvides med rundt 2,5 meter til 8,5 meter. Det kommer også tunnel gjennom Falken naturreservat.

Veiarbeidet startet opp i høst, og den nye veien vil være klar i 2016.

– Hvordan vil denne situasjonen påvirke framdriften?

– Det er klart det vil bli heft for vi er avhengige av å kjøre bort masse, men vi har vel også noen andre muligheter. Nå må vi bare ta oss tid til å finne ut av dette, men jeg beklager de ulempene dette medfører for bilister.

Normalt stengt hver natt

På grunn av veiarbeidet er fylkesveien normalt stengt mellom midnatt og klokken fem om morgenen i perioden fra 11. februar til 24. mars, samt i perioder på inntil 30 minutter på grunn av sprenging.