Frp-duellen som forsvant

Artikkelen er over 12 år gammel

- Fylkeskommunen, du har drept mitt politiske engasjement. Måtte du sjøl dø i løpet av den neste fireårsperioden, sa Hanne Blåfjelldal til Oppland Frp's årsmøte.

DEL

Hanne Blåfjelldal trakk seg overraskende fra nominasjonen til fylkestinglista på Oppland Frp's årsmøte på Fagernes lørdag. Dermed ble det ikke noe av den forventede duellen mellom Blåfjelldal og Olaf Nils Diserud om andreplassen.

- Det er ikke rett av meg å kjempe om denne andreplassen når jeg ikke er hundre prosent sikker på om det er det jeg vil, sa Hanne Blåfjelldal til årsmøtet.

- Når fylkespolitikken de siste fire årene heller har drept mitt politiske engasjement enn å bygge det opp, bør ikke jeg sitte der. Hverken for for min egne del, partiet sin del, eller fylket sin del, fortsatte hun.

Blåfjelldal tok avgjørelsen om å trekke seg bare minutter før hun skulle holde nominasjonstalen sin.

- Det har selvsagt vært en lang prosess som har ført til denne bestemmelsen. Men jeg er en ganske utålmodig person og liker å få ting utrettet og se resultatene av det. I fylkeskommunen får vi nesten ingen av delene, sier Blåfjelldal til OANett.

- Der er det en mangel på politisk diskusjon og vi gjør for få politiske vedtak. Jeg føler også at vi har lite kontakt med folket som heller ikke ser ut til å bry seg særlig om oss. Dette er noen av forholdene som gjør at jeg ønsker meg ut av fylkespolitikken, forklarer hun.

Blåfjelldal har sagt ja til å være Frps ordførerkandidat i Sør-Aurdal og ønsker å gå skikkelig inn for denne jobben i stedet. Den 25-årige Hanne Blåfjelldal er også nestformann i Oppland Frp.

- Jeg ble både skuffet og overrasket over at Hanne trakk seg, men jeg respekterer selvsagt hennes valg, sier Olaf Nils Diserud, som ikke vil spekulere i om det kan være andre årsaker til at hun trakk seg.

Diserud ser fram mot nye fire år og vil fortsette å kjempe for at det skal gå an å drive politikk fra fylkestinget. Jeg vil fortsette å kjempe for en bedre samferdselspolitikk i Oppland. Jeg håper også at vi kan få til flere fagkomiteer på fylkestinget, avslutter han.

Artikkeltags