Fredsprisvinner blir styreleder

fredsprisvinner: Leder av FNs klimapanel, Dr. Rajendra Kumar Pachauri, blir styreleder i stiftelsen.ARKIVBILDE

fredsprisvinner: Leder av FNs klimapanel, Dr. Rajendra Kumar Pachauri, blir styreleder i stiftelsen.ARKIVBILDE Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

I dag etablerer Energigården på Brandbu og den indiske Teri-stiftelsen «The Energy Farm International» (EFIF).

– Stiftelsen har som mål å bygge opp sentre for fornybar energi over hele verden etter modell av Energigården på Hadeland, sier daglig leder ved Energigården, Erik Eid Hohle.

Som tidligere omtalt i OA, er to nye energisentre allerede på beddingen i Kenya og et i Ukraina. Stiftelsens oppgave blir blant annet å skaffe midler til å bygge opp flere liknende sentre, som både kan drive med informasjon, rådgivning og trening i bruk av sol- og bioenergi.

Styreformann i den nye stiftelsen er ingen ringere enn leder i FNs klimapanel, Dr. Rajendra Kumar Pachauri. I 2007 mottok han fredsprisen på vegne av FNs klimapanel, sammen med tidligere visepresident i USA, Al Gore.

– Det er en stor ære for Energigården å samarbeide med Teri, der Pachauri er leder, sier Hohle. Han viser til at Teri er en av verdens ledende innen forskning og utvikling av fornybar energi.

Hohle er også stolt av at de har fått med tidligere SV-politiker Kristin Halvorsen i styret for EFIF. Halvorsen er nå direktør for Cicero, Senter for Klimaforskning.

Den nye stiftelsen vil ha sete på Eidsalm gård i Brandbu.

Artikkeltags