Folkedans for barn i Hov

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

– Vi danser og har det moro sammen, og tar vare på hverandre. Her er det ingen konkurranse, sier danseinstruktør Marit Hultmann.

DEL

Hver tirsdag samler hun folkedansgruppa på Kulturskolen i Søndre Land til øving og moro i Rådhusets festsal. I yngste gruppe er det 14 barn fra fire år til og med 1. klasse som lærer sang, musikkdanser og leker. Her er det meningen at alle skal ha det morsomt, og det er ingen som trenger å tenke på om trinnene er riktige. Å lære trinn, kommer først i gruppa for de fra 2. klasse og oppover, der det for tiden er med 15 barn.

I tillegg til danseundervisningen lærer barna også å være høflige på en morsom måte. Blant annet finnes det en dans der alle skal hilse på hverandre, og barna lærer både å bukke og neie. I tillegg lærer de også de gamle sanglekene som er på god vei til å gå i glemmeboka.

Folkedansgruppa startet nå i høst. Barna er ivrige, og på den korte tiden har de lært mye, så her svinger alle til riktig side i dansen. Fire år gamle Ole Kristian Fjellheim er en av de ivrigste, selv om han synes det er godt med en liten pause. En blir jo sliten av å danse.

– Det er morsomt å danse, sier Ole Kristian, som også liker å synge.

– Jeg synger hjemme også, sier Ole Kristian, og storesøster Karen Marie på seks år forteller at også hun er glad i å synge, og synger gjerne en vise til ære for OAs utsendte.

Det er flest jenter på folkedansgruppa, noe som Ole Kristian synes er kjempefint, men Hultmann håper på å få med flere gutter etter hvert.

– Det er plass til flere barn på begge folkedansgruppene, så det er bare å melde seg på til kulturskolen. Øvingen etter jul starter 6. januar, så bli med, for her har vi det kjempemorsomt. En trenger ikke bunad for å være med, men vi bruker sko når vi danser, sier Marit Hultmann, før hun igjen tar barna med på en ny sanglek som skal framføres under Jul i Søndre Land.

Artikkeltags