Føler seg snytt av Kiwi

Artikkelen er over 19 år gammel

14 år gamle Jon Elvesæter og Jørgen Mørk fra Gjøvik føler seg snytt av Kiwi på Gjøvik. Onsdag fant de en eske med karamellpuddinger som hadde gått ut på dato, og guttene regnet med at de da ville få hele esken slik som reklamen lover. Men av Kiwi fikk de kun fire pakker karamellpuddinger.

DEL
- Vi skulle kjøpe godteri sammen med to kamerater, og når vi først var her, lette vi etter varer som hadde gått ut på dato. Vi har sett reklamen om holdbarhetsgaranti som sier at hvis du finner en vare som har gått ut på dato, så skal vi få den, sier Jørgen Mørk og Jon Elvesæter.
Jørgen fant etter en liten stund karamellpudding som hadde gått ut på dato 21. februar. Pakken lå oppi en stor eske sammen med mange andre pakker karamellpuddinger, og guttene sier det var minst 20 andre pakker som lå hadde gått ut på dato. Han forteller at han tok med seg en pakke karamellpudding til kassa og spurte om han fikk den gratis. Det fikk han.
- Vi ble så spurt om hvor vi fant den, og vi viste dem det. Dama i kassa tok med seg esken og gikk bak i butikken med den. Vi trodde vi skulle få hele esken gratis, sier de to 14-åringene.
De hadde imidlertid sikret seg tre karamellpuddinger til, som de fikk med seg hjem, men guttene er skuffet over at de ikke fikk hele esken med karamellpuddinger.
- Vi har lest om han fra Hedmark som fant masse øl og som fikk penger. Vi trodde vi skulle få alle karamellpuddingene. Da hadde vi hatt dessert i mange dager, sier Jørgen og Jon.
Assisterende butikksjef Beate Wik bekrefter at guttene fikk fire pakker med karamellpudding, men avviser at det var flere pakker som hadde gått ut på dato i esken. Wik sier de hadde satt fram en ny eske med karamellpuddinger og lagt fire gamle fra en annen eske på toppen.
- Det er mulig at de ikke så at de andre var av nyere dato, men vi sjekket og resten er satt tilbake, sier Wik.

Artikkeltags