Gå til sidens hovedinnhold

- Fødeavdelingen er reddet

Artikkelen er over 17 år gammel

GJØVIK: Nærmere et ja til å beholde fødeavdelingen på Gjøvik uten å si det i klartekst, enn det helseminister Dagfinn Høybråten sa i Stortingets spørretime i dag, er det ikke mulig å komme, tolker stortingsrepresentantene Inger S. Enger og John Alvheim.

Begge avkrevde helseministerens syn på skjebnen til fødeavdelingen på Gjøvik.

- Jeg kan vel si såpass, at så langt har jeg sett at argumentene for å opprettholde fødeavdelingen på Gjøvik synes å være adskillig sterkere enn argumentene for å legge den ned.

Det sa helseminister Dagfinn Høybråten i dag da han ble utfordret av stortingsrepresentant Inger S. Enger, Senterpartiet, til å avsløre sin holdning til vedtaket i styret for Helse Øst om å legge ned fødeavdelingen på Gjøvik.

Svaret kom under spørretimen på Stortinget. På et direkte spørsmål fra Fremskrittspartiets John Alvheim om fødeavdelingen på Gjøvik, uttrykte statsråden seg på en måte som tilsier at her går det Gjøviks vei. Men det er først i morgen han skal si sitt i klartekst etter først å ha møtt politikere fra Oppland og deretter styret i Helse Øst.

- Fødeavdelingen på Gjøvik blir ikke lagt ned. Den får dere beholde. Der har jeg gjort en god jobb, for å si det selv, mener John Alvheim, leder av sosialkomiteen.