Havarikommisjonen har hentet ut flyvraket etter styrten

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vrakrestene etter flystyrten i Sør-Aurdal er nå fraktet til Statens Havarikommisjon for videre undersøkelser. og ulykkesårsaken er ukjent.

DEL

– Vi har hentet ut flyrestene vi var i stand til å finne uten klatrekompetanse. Vi vet at det ligger flydeler lenger opp i bratthenget, men vi må skaffe riktig kompetanse før vi henter ut dette, sier Hans Herdahl, havariinspektør ved Luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen til NTB.

Han legger at vraket etter flyet er veldig ødelagt, og at det er altfor tidlig å si hva som er mulig årsak til ulykken. Havarikommisjonen håper de kan si noen innen tolv måneder.

– Vi skal undersøke flyvraket, prate med vitner og hente ut informasjon om lufttrafikk og vær. Vi må først danne oss et totalbilde før vi kan gå ut med mulig teori, sier Herdahl.


Sendte ikke ut nødsignal

Én mann omkom da småflyet styrtet ved Dyttholknatten i Sør-Aurdal tirsdag kveld rundt klokka 21.15. Ifølge NRK sendte ikke flyet noe nødsignal før det braste inn i fjellveggen.

Den omkomne ble onsdag formiddag fraktet ned fra ulykkesstedet. Politiet mener å vite identiteten til den omkomne, men vil obdusere ham for å være sikre. De pårørende er varslet.

Flyet var nytt

Flyet som styrtet var et toseters fly av typen Aquila A211 og tilhørte Nedre Romerike flyklubb.

Nestleder flyklubben, Thore Nylund, sier til TV 2 at den omkomne var en ung person som ikke har vært medlem i klubben lenge. Vedkommende hadde flysertifikat og var på en privat tur da ulykken skjedde.

Nedre Romerike flyklubb er landets største og holder til på Kjeller flyplass utenfor Lillestrøm. Ifølge Nylund var flyet som styrtet klubbens nyeste og ble levert i 2016, skriver NRK.

Flere vitner ble avhørt av politiet i Valdres onsdag. Ifølge politiet var én mann vitne til flystyrten og meldte fra om hendelsen. Andre i området skal også ha sett eller hørt flyet rett før det styrtet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken