Politiet på Dokka har sjekket bilder fra overvåkingsvideoer fra Rema 1000 etter at tre unge jenter ble skremt av to menn i en hvit varebil lørdag kveld.

De opplyste til OA tirsdag ettermiddag at videobildene ikke ga nye opplysninger i saken.

Det var ved 20.30-tida lørdag at de tre jentene var ute for å kjøpe godteri i butikken, og ble vàr to menn som fulgte nøye med på dem.

– Ventet ved inngangen

Da jentene var ferdige med å handle, sto de to mennene i inngangspartiet, og skal ha fulgt etter jentene ut.

– Jentene oppfattet deretter at mennene satte seg inn i en hvit varebil, trolig en Volkswagen, og kjørte sakte etter dem over plassen. De opplevde at bilen kjørte målrettet mot dem, og forsøkte å presse dem mot en stor snøhaug for å sperre dem inne, sier Ola Kolbjørnshus ved Nordre Land lensmannskontor til OA.

Dermed slapp jentene handleposen, kravlet seg over snøhaugen og la på sprang hjem. De rakk ikke å merke seg noe registreringsnummer på bilen, men har beskrevet mennene som mørkhudede.

Sjekker video

– Hendelsen ble rapportert til Operasjonssentralen lørdag kveld, etter at foreldrene selv hadde vært ute og kikket etter bilen, sier Kolbjørnshus.

Det er politiet på Dokka som følger opp episoden.

– Vi kan jo ikke vite hva slags intesjon mennene i bilen hadde, men det er hevet over enhver tvil at jentene opplevde situasjonen som skremmende, Kolbjørnshus.

Politiet ønsker tips fra folk som kan ha sett bilen.

Det dreier seg altså om en hvit kassebil, trolig en Volkswagen. På Facebook opplyser de involverte jentene at bilen hadde grønne skilter.