Gå til sidens hovedinnhold

Rektor raser over «taxfree-felle» på Gardermoen: – Det er frekt og kynisk

Artikkelen er over 3 år gammel

Rektor ved Høyskolen Kristiania, Trond Blindheim, er ikke imponert over at reisende ledes gjennom taxfreebutikkene.

(Gudbrandsdølen Dagningen)

NETTAVISEN: Blindheim underviser i markedskommunikasjon ved Høyskolen Kristiania. Han forteller til Flysmart24.no at han er oppgitt over taxfree-ordningen ved Oslo Lufthavn.

Det er mulig å gå utenom, men skiltene ved Gardermoen leder de reisende gjennom taxfreebutikkene, og det er det den profilerte rektoren reagerer på.

Ordningen har blitt spesielt synlig etter at utbyggingen ved Oslo Lufthavn som sto ferdig i fjor. Ved utenlandsflyginger blir de reisende ført rett inn i taxfreebutikkene via skiltene. 

Trond Blindheim mener til at Avinors fremgangsmåte er grådig, frekk og kynisk. Han synes også at hele taxfree-ordningen burde skrotes.

 Taxfree-ordningen er noe med det mest idiotiske jeg kan tenke meg. Tenk å bli belønnet med rabatt på alkohol, sigaretter og sukker fordi man har vært ute og reist? Det er like dumt som å gi de hjemkomne reisende kvoterabattkort på Vinmonopolet, sier Blindheim. 

Han påpeker overfor nettstedet at det ikke kan være enkelt for tørrlagte alkoholikere å måtte manøvrere seg gjennom billig sprit og øl.

Avinor tilbakeviser at det er snakk om en taxfree-felle, og sier til Flysmart24.no at de har skiltet den korteste veien til flyavgangene.

– Den alternative veien, som er bygget for dem som ikke ønsker gjennomgang i butikken, er bred, svært tydelig og rett foran alle som går inn i utenlandsavdelingen. Dette mener vi er den beste løsningen. Det er enkelt å unngå butikkene om man ønsker det, og vi har fått svært få klager på den nye passasjen og skiltingen, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Trond Løksa.