Fikk Erling Stordahls Ærespris

stordahls pris: Britt Mjaasund Øyen har hatt en lang karriere som idrettsutøver med svært gode prestasjoner på nasjonalt og internasjonalt nivå.

stordahls pris: Britt Mjaasund Øyen har hatt en lang karriere som idrettsutøver med svært gode prestasjoner på nasjonalt og internasjonalt nivå. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Det var en stolt prisvinner Britt Mjaasund Øyen som mottok Erling Stordahls Ærespris under avslutningsseremonien på Ridderrennets siste dag på Beitostølen.

DEL

Britt Mjaasund Øyen har hatt en lang karriere som idrettsutøver med svært gode prestasjoner på nasjonalt og internasjonalt nivå. Hun har vært en pioner når det gjelder deltakelse, utvikling og organisering av flere idretter for bevegelseshemmede.

I begrunnelsen framheves det at hun har vist stort stor evne og vilje til å stimulere andre til aktivitet og deltakelse, og lære dem viktige ferdigheter som de kan ta med seg for å gjøre sitt eget «Riddersprang». Inspirerende, motiverende og inkluderende er ord som blir brukt om henne fra personer hun har hjulpet til å oppleve idrett.

I 1991 brøt hun en barriere ved å spille på det norske laget i kjelkehockey i World Cup, og i 1994 voktet hun målet på sølvlaget under Paralympics på Lillehammer. Til sammen har hun vunnet 10 paralympiske gullmedaljer i ispigging.

Britt har deltatt på Ridderrennet hele 25 ganger. Hun var en av dem som ivret for å få «pulk utfor» til å bli en gren innenfor handikapidretten, og hun deltok aktivt i halsbrekkende forsøksvirksomhet.

For 10 år siden var hun med på å starte Oslo Rullestol Tennisklubb, hvor hun har vært formann i klubben i mange år.

Vi håper prisen kan motivere både henne, Tennisforbundet og andre til å stå på videre for å utvikle Rullestolstennis til å bli like utbredt i Norge som i mange andre land, sa Ine Wigernæs under overrekkelsen.

Dette kom som en stor og positiv overraskelse for meg og jeg både stolt og beæret over prisen, sa en sprudlende og engasjert Britt Mjaasund Øyen.

Prisen er et diplom og sjekk på 5000 kroner.

Artikkeltags