Festtoget som gikk gjennom landet på nasjonaldagen, svingte også for alvor innom Dokka. Finvær og feststemte mennesker satte en fin ramme rundt både grunnlovsjubileet og 17. mai-feiringen.

Selv om grunnlovsjubileet satte et visst preg på feiringen, så ble det i stor grad en 17. mai slik landingene kjenner med både barnetog og folketog. Etter togene var Lands Museum en selvskreven samlingsplass med flott underholdning etter begge togene.

– Det beste med 17. mai er å gå i tog, sier søskenparet Emmeli (5) og Benjamin Hultén Skåre (7)

– Vi har fått både is og brus i dag, og hvis vi er heldige får vi kanskje mer, smiler de to festkledde.

Etter at korpset hadde gjort sine numre fra scenen, overtok fjerdetrinnet ved Dokka barneskole som hadde forberedt seg godt på både sang, dans og blokkfløytespill. De var litt uheldige ettersom musikken stoppet i to av numrene, men på en måte som oste av selvtillit rodde de i land begge innslagene.

Åttendetrinn hadde valgt å legge vekt på grunnlovsjubileet i sin avdeling. De viste at de har mange skuespillertalenter fra egne rekker da de viste sin egen tolkning av hva de mente måtte ha skjedd på Eidsvold for 200 år siden.

Etter folketoget var det er historisk øyeblikk på scenen. Torpa Bydgebrass opptrådte for første gang sammen med både Dokka Skolekorps og Dokka Musikkorps. De spilte hele fem nummer, deriblant «Det går et festtog gjennom landet».

Ordfører Liv Solveig Alfstad holdt tale for dagen, og hun bygget mye av sin tale rundt de to valgmennene som under en gudstjeneste i Fluberg den 4. mars 1814 ble plukket ut til å møte på Hunn gård for å være med å velge Eidsvoldsmenn. Hun snakket også om hvor viktig det var at innbyggerne fortsatt verner om demokratiet.