Drapssiktet ektemann erklært psykotisk

PÅGREPET: Ektemannen ble pågrepet like ved ekteparets bolig i Feiring.

PÅGREPET: Ektemannen ble pågrepet like ved ekteparets bolig i Feiring. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen som er siktet for drapet på sin egen kone i Feiring i august, var ifølge sakkyndige psykotisk på drapstidspunktet.

DEL

[Romerikes blad:] De sakkyndige legger også til grunn at mannen var psykotisk på tidspunktet for den rettspsykiatriske undersøkelsen. Det kommer fram av en fersk kjennelse fra Nedre Romerike tingrett.

– Dette har stor betydning for saken. Det betyr at det ikke vil bli reist noen straffesak mot min klient, men en begjæring om tvunget psykisk helsevern, sier mannens forsvarer Dag Svensson.

– Hatt mistanke om dette

Mannen i 60-årene er nylig varetektsfengslet i fire nye uker, men vil snarlig bli overført til institusjon, opplyser Svensson.

– Har din klient gitt noen reaksjon på de sakkyndiges konklusjon?

– Han tar konklusjonen til etterretning. Dette er noe man har hatt en mistanke om lenge, forteller forsvareren.

Ifølge kjennelsen fra Nedre Romerike tingrett er det «avklart med statsadvokaten i Oslo at det er sannsynlig at det vil bli reist sak med tanke på overføring til tvungent psykisk helsevern».

Drept med kniv

Det var om morgenen mandag 28. august at politiet fikk melding om funnet av en død kvinne i Feiring. Som Romerikes Blad tidligere har skrevet, var det en av kvinnens sønner som fant henne død.

Kvinnen ble ifølge politiet drept med kniv.

En stor politiaksjon ble igangsatt, og kvinnens ektemann ble etter en stund pågrepet like ved ekteparets felles bolig og siktet for drapet på sin egen kone.

Han er kjente tidlig straffskyld, og men er altså nå erklært psykotisk på gjerningstidspunktet.

RB kommer tilbake med mer.

Om få dager får Romerike sin andre Byggmax 

Artikkeltags