Det er handikappidrettslaget Friskus på Kapp, som ble startet for ett år siden, som inviterer til aktivitetsdag på Hekshus. Arrangementet starter på formiddagen og varer noen timer. Det er åpent for alle og er tilrettelagt for funksjonshemmede. På området er det satt opp griller, men alle må ta med seg grillmat.

Sigbjørn Sørlie fra Kapp, som er en av initiativtakerne til Friskus, er selv rullestolbruker. De andre som var med å starte idrettslaget er Kjell Aksel Lindberg og Sølvi Simensen. Lindberg sitter i dag leder og Simensen som nestleder. Idrettslaget har i dag 9 - 10 medlemmer og de ønsker seg selvfølgelig flere.

Sørlie har vært med i et annet handikapidrettslag, men der går det stort sett i boccia. Han ville gå litt videre og lage til aktiviteter for yngre funksjonshemmede.

– Boccia er ikke nok for dem, sier han, og legger til at det sitter mange unge funksjonshemmede rundt omkring i distriktet som ikke har noe å drive med.

Han er også av den mening at ingenting er umulig selv om én er funksjonshemmet, noe han selv er bevis på med sin bestigning av Galdhøpiggen for noen år siden.

– Bare det blir tilrettelagt for funksjonshemmede er alt mulig.

Selv skal han føre båten som trekker baderingen. Den er spesielt tilrettelagt for ham, noe som gjør at han også kan dra på båttur alene.

De har nå søkt om midler fra Stiftelsen Helse og Rehabilitering til driften av Friskus, men får ikke svar på sin søknad før i november.

Hvis de får midler derfra har de planlagt fire store samlinger i året. Samlingene skal være tilrettelagt for funksjonshemmede og Sørlie skal være prosjektleder.

– Men får vi ikke midler er det godt mulig vi er vrange nok til å klare det likevel.

Idrettslaget drives i dag nærmest som er spleiselag. Med så få medlemmer og en medlemskontingent på kroner 200 i året lever de ikke noe «luksusliv». De håper selvfølgelig at nye medlemmer strømmer til på lørdag.

Sikkerheten under et slikt arrangement er viktig, derfor har de skaffet til veie alt av redningsutstyr og våtdrakter til de som har behov for det.

– Alt er godt organisert, slik at det skal være trygt for alle, sier Sørlie, som håper mange finner veien til Hekshusstranda.