Gå til sidens hovedinnhold

– Svarer ikke på spørsmålet om Farida

Artikkelen er over 4 år gammel

Une Bastholms spørsmål om Dokka-jenta Faridas skjebne i Afghanistan fikk ikke det utfallet MDG-politikeren ønsket seg.

– Jeg syns det er arrogant av Listhaug å ikke svare når jeg stiller spørsmål om hvordan regjeringen passer på barnets, i dette tilfellet Faridas, beste mens rettssaken foregår. Dette lar jeg ikke Listhaug slippe unna med, og jeg kommer til å stille spørsmålet på nytt, sier Bastholm etter at det skriftlige svare forelå tirsdag.

– Mitt spørsmål går ikke på selve rettssaken, men på hva regjeringen rent praktisk foretar seg for å sikre Faridas beste mens det pågår en rettssak. Dersom svaret på det spørsmålet er ingenting, bør Listhaug være ærlig og si det, i stedet for å skyve rettssaken foran seg, sier hun.

I sitt svar la Listhaug vekt på at hun ikke vil uttale seg om konkrete pågående saker der utlendingsforvaltningen er part.

– Denne saken er spesiell, fordi Farida har fått medhold i to rettsinstanser om at hun bør få bli i Norge. Grunnen til at staten anker, er ikke at de er uenige i konklusjonen, men fordi staten ønsker å finne ut av rettspraksis og hvor tungt barnets beste skal veies, sett opp mot innvandringsregulerende hensyn. Det greit nok, men Norge kan ikke la Farida vente i Afghanistan for at rettsinstansene skal få diskutere jus seg imellom, da blir hun et offer for systemet, sier Bastholm.

Kommentarer til denne saken