– Farida håper hun er ferdig med å feire bursdager i Kabul

Artikkelen er over 1 år gammel

Støttegruppa har overført litt ekstra penger til familien i dag, siden Farida fyller 12 år.

DEL

Farida fyller 12 år i dag, mandag. Det opplyser støttegruppa til OA.

I forbindelse med bursdagen har hun og de tidligere klassekameratene på sjuende trinn ved Dokka barneskole feiret over Skype mandag.

Farida fikk høre klassekameratene synge bursdagssang på både engelsk og norsk over skype.

– Det var en fin måte å markere dagen på. Selv om alt er ganske svart og det meste er leit for familien, så må vi glede oss over det som er koselig inniblant, sier leder Merete Engen Enerstvedt i støttegruppa til OA.

Gave og kake

– Hun sier hun håper hun er ferdig med å feire bursdager i Kabul og ser fram til neste bursdag som hun håper er i Norge – med bløtkake, sier Merete Engen Enerstvedt.

Familien fikk litt ekstra penger fra støttegruppa i dag, slik at de kunne kose seg med gave og kake.

Farida og familien hennes har vunnet to rettsrunder etter at de ble uttransportert fra Norge. Lokalsamfunnet har omfavnet familien, og ei støttegruppa jobber hardt for å få dem tilbake til Dokka.

Ny dato i Høyesterett

Støtteapparatet rundt Farida på Dokka reagerte med skuffelse og tårer, da det tidlig i november ble kjent at Farida saken vil gå til Høyesterett.

Saken var i utgangspunktet berammet 27. og 28. februar i Høyesterett. Ifølge Merete Engen Enerstvedt er saken utsatt ei uke, til 6. og 7. mars 2018.

Familien i Kabul og støttegruppa er svært spente på avgjørelsen i Høyesterett. Saken har vært belemret med utsettelser, men ei ukes utsettelse anser støttegruppa som overkommelig.

– Vi må satse på at det ikke blir noe mer utsettelse enn dette, sier Engen Enerstvedt.

Artikkeltags