Får kritikk for afghanerdåp

Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Pastor Olav Slåtten i Josvakirken i Gjøvik får kritikk for sin dåp av muslimske asylsøkere. Uetisk, mener Frp-politiker Morten Ørsal Johansen.

DEL

Etter at pastor i Josvakirken i Gjøvik, Olav Slåtten, søndag bekjentgjorde at han hadde døpt flere muslimske asylsøkere og dermed hjulpet dem å konvertere til kristendommen, fikk han mandag kraftig kritikk for dette. En av dem som har gått hardest ut, er leder i Oppland Fremskrittsparti, Morten Ørsal Johansen.

Til NRK uttaler Johansen følgende:

Jeg mener det er uetisk av pastoren å utnytte kristendommen på denne måten. Jeg mener at han utnytter kristendommen for å omgå norsk lov og sørge for at disse afghanerne får bli i Norge.

Johansen mistenker at asylsøkerne spekulerer i å bli kristne slik at de skal få oppholdstillatelse i Norge, men dette avviser Olav Slåtten selv og sier at han er helt overbevist om at de han døper har et reelt ønske om å bli kristne. Han presiserer at personene som kommer til ham har tenkt over saken lenge og at det ikke er noen impulshandling.

De har en klar overbevisning. Dette er seriøse folk. Jeg er helt sikker på at det er en reell kristen tro og overbevisning som ligger til grunn. Det er årsaken til at jeg har døpt dem – ikke det at de skal få bli i landet. Jeg har teologisk kompetanse. Jeg overlater til norske myndigheter å vurdere om det er sikkert eller ikke å sende dem tilbake til hjemlandet, sier Slåtten til NRK.

Artikkeltags