Får ikke pryde flyhale

Artikkelen er over 5 år gammel

Norwegian vil ikke at krigshelten Trond Bolle skal pryde en av selskapets flyhaler.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

De siste ukene har flyselskapet Norwegian latt folket nominere sine egne helter i kampen om hvem som skal pryde halene på de fire nyeste Norwegian-flyene.

Finalistene klare

Nå er Oslo-finalistene klare.

Hans Nielsen Hauge, Grete Waitz, Wenche Foss, Johan Fredrik Thaulow og Ludvig Walentin Karlsen er Oslo-folkets kandidater, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Det endelige valget starter 11. april.

Er en helt

Krigshelten Trond Bolle fra Toten skulle blant annet vært med i finalen, men i «samråd med flere andre troverdige og anerkjente kilder» har Norwegian gjort en sikkerhetsvurdering som gjør at han er strøket fra konkurransen.

- La det ikke være noen tvil om at Trond Bolle er en helt. Grunnen til at han ikke er med i finalen, skyldes utelukkende en sikkerhetsvurdering. Norwegian har i dag flyginger til flere områder der krigen i Afghanistan anses som kontroversiell. Dermed er det en risiko for at det kan oppfattes som provoserende hvis vi har krigshelten Trond Bolle på haleroret. Den risikoen kan vi rett og slett ikke ta. Vi vet at mange nå vil bli skuffet, men vi håper på forståelse for at vi alltid setter flysikkerheten først, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian.

Over 200.000 har stemt i løpet av de ti dagene nominasjonsperioden pågikk, og engasjementet for Norwegians flyhalehelter har spredt seg over hele verden.

Også Jens Bjørneboe, Øystein «Euronymous» Aarseth og Joachim «Jokke» Nielsen er strøket fra konkurransen, etter ønske fra deres familier.

Trond Bolle og medsoldatene Christian Lian, Simen Tokle og Andreas Eldjarn ble drept av en veibombe i Almar-distriktet nordvest i Afghanistan i juli 2010.

Bolle ble senere hyllet med medaljen Krigskorset med sverd - som den første soldaten etter andre verdenskrig.

Artikkeltags