Et annerledes julemarked

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Lørdag arrangerte Steinerskolen i Gjøvik sitt årlige julemarked. Alt hva man forventer å finne på et slikt marked var til stede. I tillegg kom en masse opplevelser som gjorde kommersen til en opplevelse.

DEL

Nå er kommers for mange et negativt ladet uttrykk. Men penger må til for å drive så vel kommuner som privatskoler. Overskuddet fra Steinerskolens julemarked går til driften av skolen. Så de som handlet julegaver på årets julemarked der, kan være trygge på at pengene brukes på varige langsiktige investeringer.

Våre barn. Vår fremtid. Derfor er ikke kommersen på Steinerskolen å sammenligne med for eksempel å selge julemarsipan i oktober - for å rette blikket mot virkelig kommers.

Formen er hva du finner på andre julemarkeder. Innholdet markant annerledes. Det er salgsboder med godterier, syltede plommer på juledekorerte glass, leker, stearinlys, nisser og engler. Alt produsert av ivrige foreldre med kunsthåndverk i blodet, estetikk i hodet og troen på det vakre i hjertet. Her ligger forskjellen, definert ved det unike.

Men julen er barnas tid og julemarkedet glemmer ikke at varer, hvor flotte de enn måtte være, etter en stund blir kjedelige. Så for barn i alle aldere er det lekerom, lefsebaking, dukketeater, pinnebrødbaking, irsk musikk, smykkeverksted, fisking og en masse aktiviteter som gjør dagen morsom. En selvkjevlet lefse, nystekt med smør, sukker og kanel, er en opplevelse for både far og sønn. Selv om det er 40 års aldersforskjell. Vel bekomme.

Dukketeateret viste forestillingen Jorinde og Jordingel av brødrene Grimm. Om Jorinde som blir forvandlet til en fugl av skogens onde heks og om Joringel som befrir henne ved hjelp av en magisk blomst.

Julemarkedet på Steinerskolen er så en julehater nesten begynner å glede seg til neste jul.

Artikkeltags