Esther er usikker på framtida for seg og barna i Nigeria

Takknemlige for hjelpen : Esther Esole Omoregie og hennes tre barn. Foto: Arkiv

Takknemlige for hjelpen : Esther Esole Omoregie og hennes tre barn. Foto: Arkiv Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Esther Omoregie bekymrer seg for framtida i Nigeria.

Omoregie og hennes tre barn ble 24, september sendt tilbake til Nigeria etter fire år i Norge, etter å ha fått avslag på si asylsøknad. Familien på fire bodde i Hov før utsendelsen.

LES OGSÅ: Esther og de tre barna hennes ble hentet og sendt til Nigeria natt til onsdag

Nå bor familien på et hotell i Lagos.

– Jeg vet ikke hvordan barna og jeg skal overleve. To av barna er syke med feber. Jeg har vært på sykehuset og ønsket at barna skulle få være der. Men vi ble sendt ut igjen fordi jeg har ikke råd til å betale for oppholdet, forklarer Omoregie på en dårlig telefonlinje fra Nigeria.

Dyrt

Omoregie forteller at hotellet de bor på koster 500 kroner natta for dem. Det er det billigste hun har funnet.

– Jeg tenker på en leilighet, men det er dyrt og det er vanskelig å få jobb her i Nigeria. Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, jeg er bare forvirret, sier Omoregie.

LES OGSÅ: Samlet inn 7.000 til Esther

Hun foreller videre at hun og barna fikk 400 dollar ved utreise. Senere har venner i Norge samlet inn og sendt henne 7.000 kroner. Ei venninne har også hjulpet henne med 100 euro.

Takknemlig

– Det er flott. Da har jeg mulighet til å kjøpe mat og litt ting som barna trenger. Det er helt fantastisk å få hjelp fra vennene i Norge. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få takket dem, for det de gjør og har gjort for oss, og for all vennlighet vi har møtt i Norge, sier Omoregie.

Hun skildrer en hverdag der barna stadig spør når de kan få gå på skolen, at de ikke vil spise og at de gråter mye.

LES OGSÅ: Mari har fått fullmakt av Esther til å selge eiendelene som familien satte igjen

Eiendelene som familien på fire etterlot seg i Hov skal etter hvert selges på et loppemarked. Omoregie har gitt Mari Stenerud, som jobber som frivillig i Røde Kors, fullmakt til å tømme leiligheten og selge tingene deres. Pengene vil så bli overført til familien i Nigeria.

Artikkeltags