– Jeg skjønte ikke at det var en viktig telefon jeg fikk, da jeg var på elgjakt i høst. Så jeg registrerte bare nummeret, Jeg ringte ikke opp igjen før etter et par dager.

Da jeg fikk høre at jeg skulle få kulturprisen, ble jeg stum. Jeg tror ikke at jeg sa noe på flere minutter. Dette var utrolig overraskende på meg, sa en stolt kulturprisvinner, Odd Kolsrud, da han V-73 år-skytteren fikk kulturprisen av varaordfører Svein Bakke i et fullsatt kulturhus i Begnadalen fredag kveld.

Enorm merittliste

Odd Gunnar Kolsrud har en merittliste som få, om noen, kan vise til. De siste årene har han dominert veteranskyttersporten på en måte som har gjort alle andre skyttere med ambisjoner til statister. Han er den eneste i skytterhistorien som har vunnet både feltskyting og baneskyting på Landsskytterstevnet to år på rad.

– Odd blir karakterisert som verdens beste veteranskytter. På Landsskytterstevnet omtales han som unikumet fra Valdres. Han har en egen evne til å hente fram det beste når det gjelder. Det er med god grunn han betegnes som ustoppelige Kolsrud og Mr. uovervinnelig. I avisoverskriftene har vi kunnet lese at verdens beste slo til, sa varaordfører Bakke da han hedret kulturprisvinneren.

Nordiske mesterskap

Odd Kolsrud er ikke bare DFS skytter. Han er også skytter i Norges Skytterforbund, og kan også her vise til enorme resultater som veteranskytter. Han har hentet hjem 10 nordiske mesterskap og 25 norgesmesterskap.

– Jeg er stolt over hva jeg har klart. Jeg har fått være med i et fantastisk idrettsmiljø. Jeg har fått møte mange flotte skyttere. Det jeg likevel husker aller best var da en 11-årig rekruttskytter kom bort til meg for å si at jeg var hans forbilde og at han ville bli like god som meg. Det varmet hjertet mitt, sa Kolsrud.

Kolsrud fikk mange godord og blomsterhilsninger på festen. Han ble trukket fram som en av dem som gjorde mest for skyttersporten i Begnadalen, også når det gjaldt dugnadsarbeid for å rette på skadene etter to flommer som ødela banen til skytterlaget.

Idrettspris til Dyve

Årets idrettspris ble delt ut til en ambisiøs fotballspiller. Andreas Dyve har gått gradene fra Bagn IL til Valdres FK. Allerede som 16-åring fikk han spille på A-laget til andredivisjonsklubben. Som 17-åring spilte han seg til en fast plass på laget nå i høst. Han blir betegnet som treningsvillig og er ofte å se på hjemmebanen til Bagn IL. Her er han et forbilde for unge spillere som ser at selv om man er god, så må man trene for å bli enda bedre. Den sympatiske unggutten har Spania i siktet.