Elin åpner døra for folk som er alene julaften

ÅPNER DØRA: Elin Heier Jorstad fra Grymyr åpner døra for folk som er alene julaften.

ÅPNER DØRA: Elin Heier Jorstad fra Grymyr åpner døra for folk som er alene julaften. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elin Heier Jorstad fra Grymyr åpner huset sitt på julaften for de som av en eller annen grunn ikke har noen å være sammen med den kvelden.

DEL

(Hadeland) I lang tid har Elin Heier Jorstad tenkt på å gjøre noe for andre på julaften. I år bestemte hun seg for å gjøre alvor av tanken, og i slutten av november var planleggingen i gang.

 – Jeg tenkte først å hjelpe til med å arrangere alternativ jul i Oslo, men så bestemte jeg meg for å heller gjøre noe i egen bygd. Man trenger ikke dra så langt for å finne ensomhet, sier hun.

– Da jeg etter hvert fikk høre at det ikke skal være noe offentlig arrangement i Gran på julaften i år, ble jeg helt sikker på at jeg ville lage i stand en hyggelig julaften for dem som er alene og ensomme. Det er ingen som skal behøve å sitte alene på julaften dersom de ikke ønsker det selv, legger hun til.

Vil fylle opp rundt bordet

Heier Jorstad har allerede besøkt Frelsesarmeen i Brandbu for å markedsføre tilbudet, noe som foreløpig har resultert i to påmeldinger. Hun har også fortalt om tilbudet under «Duarn» i Trivselshuset i Brandbu, og neste uke skal hun besøke Vaffeltreffen i regi av kirkekontoret i Gran. I tillegg er det lagt igjen invitasjoner hos Frivilligsentralen Lidskjalv i Gran og i Trivselshuset i Brandbu.

– Jeg håper jo at alle som er alene, og som kunne tenke seg å feire sammen med meg og noen andre, vil ta kontakt med meg. Hvis noen kjenner noen, setter jeg stor pris på om de blir tipset om dette tilbudet, sier hun.

Heier Jorstad tar imot henvendelser på telefon 982 85 926.

INVITERER: Elin Heier Jorstad synes ikke noen som ikke vil det selv skal behøve å sitte alene på julaften.

INVITERER: Elin Heier Jorstad synes ikke noen som ikke vil det selv skal behøve å sitte alene på julaften. Foto:

Hvor mange det er plass til, vil ikke Heier Jorstad si så mye om. Hun hadde egentlig satt et tak på ti, men vet at hun ikke vil si nei hvis det kommer noen flere. Hun har imidlertid som mål å snakke alle ansikt til ansikt før julekvelden.

Besøker alle på forhånd

– Det er trygt for både meg om dem at vi møtes på forhånd og får en viss relasjon til hverandre. Så jeg vil få il et møte med alle som melder seg på før julaften, forteller hun.

Det eneste kravet hun stiller til sine gjester er at de ikke er ruset eller beruset når de kommer og ikke rører rusmidler på selve kvelden.

JULEMAT: Elin Heier Jorstad skal lage tradisjonell julemat til gjestene og alle får pakker.

JULEMAT: Elin Heier Jorstad skal lage tradisjonell julemat til gjestene og alle får pakker. Foto:

Heier Jorstad står selv for alt av innkjøpt til kvelden. Hun serverer tradisjonell julemat, kaker og kaffe. I tillegg ordner hun gaver til alle.

– Vi går til bords klokka fem slik de fleste gjør, og hygger oss sammen utover kvelden med mye godt å spise og gode samtaler rundt bordet. Og hvis gjestene ønsker det blir det gang rundt juletreet, sier Heier Jorstad

Sørger for transport

Heier Jorstad bor ved Skutelandet i Grymyr, og hun vil være behjelpelig med kjøring til og fra for de som måtte ønske det.

-Ingen skal la være å komme fordi de ikke har skyss hit. Jeg vil legge opp en henterute, og vi prøver å få til felles avreise utpå kvelden. Jeg håper folk vil kose seg lenge, sier hun.

- Jeg gleder meg veldig, og er sikker på at dette vil bli en vel så hyggelig og givende kveld for meg som for mine gjester. Kanskje opprettes det nye vennskap rundt bordet denne kvelden som kan gi glede videre inn i det nye året også, avslutter hun.

Artikkeltags