Gå til sidens hovedinnhold

Desperat elgkalv hoppet i døden

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter å ha blitt fulgt av en bil i nærmere to kilometer valgte elgen å hoppe over rekkverket på Hølabrue i Etnedal. Der endte den sitt liv.

Dette forteller leder i fallviltgruppa i Etnedal, Hans Solbrekken Ruud.

Til OA torsdag kveld sier Solbrekken Ruud at de ikke ønsker å anmelde sjåføren, som de vet hvem er.

– Jeg har forstått det slik at dette ikke skyldes vond vilje, men heller ubetenksomhet. Vi ønsker å sette fokus på at bilistene må ta hensyn til dyrene nå om dagen, med all snøen. Og det føler jeg vi har gjort gjennom oppslaget i OA, sier Solbrekken Ruud.

Politiet i Innlandet støtter leder i fallviltgruppa i Etnedal sin oppfordring.

–Dyrene, spesielt rådyr, er slitne etter å ha trasket rundt i mye snø og søker ofte inn mot veiene. Da gjelder det at bilistene viser hensyn, sier operasjonsleder Atle von Obstfelder til OA.

Onsdag kveld ble en elg jaget eller presset foran en bil i over to kilometer, før den til slutt var så desperat at den hoppa utfor rekkverket på brua på Hølabrue mellom Steinsetbygda og Flatøygarden og og falt 6-7 meter rett i døden.

– Der landa den på ryggen og brakk muligens nakke eller rygg. Den hadde uansett ikke klart å komme seg opp ved egen hjelp, sier Solbrekken Ruud.

– Hjorteviltet strever voldsomt og bruker mye energi bare på livsopphold i disse snømengdene. Det har blitt observert flere selvdøde dyr så langt i vinter og mange dyr trekker inn i vegen og blir påkjørt. Vi vil derfor sterkt oppfordre trafikanter og folk generelt til å ta ekstra hensyn til viltet, sier han.

 

– La dem få tid på seg til å komme seg ut av veien og ikke stresse dem unødig. Skulle man likevel være uheldig å kjøre på dyr så må man umiddelbart varsle politiet. Å stresse dyrene unødig og forfølge dem kan også være straffbart, sier han. 

Kommentarer til denne saken