Tung snø har ført til flere strømbrudd i jula.

Artikkelen er over 2 år gammel

På det meste var 11.000 av Eidsivas kunder rammet av strømbrudd i løpet av et døgn.

DEL

Mandag ettermiddag er Vokks-kunder rammet av strømbrudd i området ved Fluberg bru. Ifølge Vokks dreide det seg om et brudd i linja.

Vokks-kunder er ikke de eneste som har opplevd strømbrudd de siste dagene. Også Eidsiva-kunder har opplevd strømbrudd i romjula.

13.000 mistet strømmen samtidig

Eidsiva har 159.000 kunder i Oppland og Hedmark. I jula har store nedbørsmengder ført til at flere av dem har opplevd strømbrudd i kortere eller lenger perioder.

– Vi hadde kunder som var strømløse da de holdt på med matlaging og hadde gjester nyttårsaften. Det er ikke ønskelig, sier pressekontakt Ragnhild Abrante i Eidsiva Energi.

Mandag ettermiddag gikk strømmen hos cirka 13.000 Eidsiva kunder. Et strømbrudd på en regional nettlinje førte til at strømmen forsvant blant annet på Biri, Ringsaker og Sjusjøen. Heldigvis fikk de siste strømmen tilbake etter ti minutter.

Like heldige har ikke alle som har opplevd strømbrudd de siste dagene vært. For noen har strømmen vært borte i timesvis. Ifølge Abrante er noen av bruddene kompliserte, og har dermed lenger rettetid.

– Det har vært strømbrudd hos en del av våre kunder de siste dagene. På det meste var over 11.000 av kundene våre rammet av strømbrudd i løpet av et døgn, forklarer Abrante.

Bruker helikopter

Eidsiva forsyner 20 kommuner i Hedmark og Oppland med strøm.

– Vi har brukt helikopter når det har vært flyvær for å blåse snø av trærne, og befare linjene for å avdekke feil som kan skje, forklarer Abrante.

Likevel har altså den tunge snøen skapt problemer. Noen av strømbruddene har vært så komplekse at det har tatt lang tid før kundene har fått strømmen tilbake,

– Det er svært beklagelig når folk er strømløse. Vi i Eidsiva ønsker ikke at noen skal være uten strøm, sier Abrante.

Artikkeltags