Får ikke bygge fritidsleiligheter på Eidsbugarden

Planer: Ola Moe ønsker å bygge leiligheter ved Eidsbugarden hotell, men dagens planverk åpner ikke for det. Her avbildet med Marte Lerkelund foran Eidsbugarden.

Planer: Ola Moe ønsker å bygge leiligheter ved Eidsbugarden hotell, men dagens planverk åpner ikke for det. Her avbildet med Marte Lerkelund foran Eidsbugarden. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ola Moe ønsker å bygge leiligheter for salg ved Eidsbugarden hotell, men får ikke lov.

DEL

Gjøvik-investor Ola Moe eier flere hoteller, blant disse Eidsbugarden i Vang i Valdres. Her ønsker Moe å bygge fritidsleiligheter for salg til private eiere, for å styrke driftsgrunnlaget for hotellet og oppgradere stedet.

Dagens planverk tillater imidlertid ikke slik bygging, og Moe har søkt Vang kommune om dispensasjon. Det får han ikke.

Ifølge Avisa Valdres er dispensasjonssøknaden avslått, men politikerne oppfordrer i stedet alle næringsdrivende på stedet om å starte en revisjonsprosess for den gjeldende reguleringsplanen. Den daterer seg fra 1995, lenge før noen for eksempel hadde tenkt tanken om Vinjerock.

Innvendinger

Ifølge avisen har både Fylkesmannen i Oppland og Fondsbu-vertinne Solbjørg Kvålshaugen og den lokale hytteforeningen kommet med flere innvendinger mot planene. Fylkesmannen oppfordrer til full revidering av reguleringsplanen for området, og mener Moes planer uansett rent formelt ikke kan godkjennes som en dispensasjonssøknad.

Hotelleieren har mulighet til å klage på avgjørelsen.

Artikkeltags