E6: Tre har falt over vegbanen – traff bil

Artikkelen er over 2 år gammel

Treet falt over panseret på en bil, melder politiet.

DEL

Et tre falt over vegbanen og traff en bil på E6 Biristrand, melder politiet.

Det er imidlertid noe usikkerhet knyttet hendelsesførløpet, og om hvorvidt treet falt og bilen krasjet i treet, eller om treet faktisk falt over panseret på bilen.

– Bilen fikk en bulk, opplyser operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt.

Ingen personer ble skadet i hendelsen.

Treet falt over vegbanen rett før to-felten, i sørgående kjøreretning. Trafikken står på stedet.

Vegen var stengt i sørgående retning etter hendelsen. I 13.30-tida opplyser politiet at vegen er delvis ryddet – og åpen igjen. Ifølge politiet er det ingen trafikale problemer på strekningen i 13.30-tida.

Vegtrafikksentralen sørger for at resten blir ryddet.

Uhellet skjedde nærmest samtidig som Statens Vegvesen sendte ut melding til sine entreprenører med beskjed om å undersøke riks- og fylkesvegene og fjerne trafikkfarlige trær.

– Entreprenørene er ute

For etter den siste ukas store snøfall, er det mye og tung snø på trærne. Der skogen står tett inntil vegen, kan trær henge inn i vegbanen og være til fare for så vel veger som strømledninger.

– Alle entreprenører som har driftskontrakter med Vegvesenet i Oppland er nå ute og ser etter trær som kan utgjøre en trafikkfare, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i en pressemelding.

– Trær som henger over vegbanen kan brekke og føre til trafikkfarlige situasjoner. Det vil ta noe tid å få sett over hele riks- og fylkesvegnettet i fylket, men etter hvert vil vi få oversikt over situasjonen og få fjernet trær som henger inn over vegbanen eller har veltet, informerer han.

– Avvent varsling

Ettersom Vegvesenets entreprenører er oppmerksomme på situasjonen med snøtunge trær, trenger trafikantene ikke å varsle om trær som henger over vegbanen der de kjører. Skulle de derimot komme til et sted der et tre har falt over vegen og sperrer for trafikken, kan de ringe Vegtrafikksentralen på telefon 175, melder vegvesenet.

– Store snømengder i skogen gjør også at faren for å kjøre på elg, hjort og rådyr øker. Det er derfor viktig å følge godt med på vegstrekninger der det er skiltet med fare for kryssende hjortevilt, sier Asbjørn Stensrud.

Artikkeltags