Gå til sidens hovedinnhold

Dugnad langs Randsfjorden: – Det er ikke noe koselig at vi finner så mye søppel her

Artikkelen er over 2 år gammel

Den store dugnaden med å rydde langs streder og vassdrag har også nådd Randsfjorden.

– Vi begynte allerede for en uke siden. Da var vi på sykkeltur. Da så vi at det var mye søppel nede ved vannet. Vi fant også hver vår Kiwipose, så da hadde vi noe å plukke søppel i. Vi fylte begge posene. Vi kom litt for seint hjem, man da mamma og pappa hørte hva vi hadde gjort ble de stolte av oss, sier Ingrid Johanne Hagen og Eline Haugom Maka som lørdag møtte opp på Bjørnen for å rydde mer søppel i dugnaden som Dokkadeltaet våtmarkssenter har satt i gang.

Mye søppel

– Vi tok oss en liten tur ned i Randsfjorden ved saga for to dager siden. Da samla vi 400 kg på relativt kort tid. Det er skremmende sa Magnus Nygård fra Dokkadeltaet våtmarkssenter.

De søkte først om midler til å organisere rydding fra Flubergbrua til Dokka. De endte med å organisere rydding langs hele Randsfjorden. Lørdag fikk de folk og organisasjoner til å møte opp på tre steder.

– Vi har et veldig god samarbeid med flere organisasjoner, blant annet 4 H. Nå skal vi gjøre vårt til at det blir rent langs fjorden. Vi har også innledet et samarbeid med brannvesenet som skal gjøre dykk ved Dokkadeltaet sa Magnus Nygård.

Ivrige barn

Det var flere barnefamilier som møtte opp for å ta sin del av dugnaden. Natasha Bjørnset Reksten hadde tatt med seg barna sine Alva Natashasdatter Ramnefjell og Teodor Trygvesson Ramnefjell.

– Det er ikke noe koselig at vi finner så mye søppel her, sa Alva etter at hun hadde gått et stykke langs strandkanten.

– Vi finner både fiskesnører og tau. Alt skal vi ta bort. Det er viktig at denne plastikken ikke kommer i fisk eller fugler, sa Teodor.

Kommentarer til denne saken