Du vil ikke tro hvor mange penner Marit har i samlingen sin

Artikkelen er over 4 år gammel

Se video!

DEL

Har du ikke noe å skrive med, sa du? Marit Svenkerud på Kopperud i Gjøvik har over 11.000...

– Jeg begynte å samle reklamepenner for 12-13 år siden. Det begyne med at jeg var hos legen min. Han hadde en veldig fin kulepenn på pulten sin som jeg lurte på om jeg kunne få. Dermed var jeg bitt av basillen, sier Marit Svenkerud.

– Hvordan får du tak i nye penner?

– Noe kommer jeg over sjøl i butikker og slikt. Andre ganger sender venner og kjente penner til meg, og så møtes vi på byttemøter.

Ikke komplett lokalt

– Har du penner fra alle virksomhetene i Gjøvik eller er det noe spesielt du savner?

– Det er nok mange jeg ikke har fordi bedrifter ofte har mange forskjellige penner fra forskjellige årstall. Men stort sett har jeg de fleste.

Favoritten

Favorittpennen hennes er bestilt fra USA. Det er en plakett med en modell av Harley Davidson motorsykkel og to penner.

– Så du er Harley-fan?

– Nei, nei. det har ingenting med å det å gjøre. Jeg synes bare den er fin, sier Svenkerud.

I samlingen hennes finnes det mye spesielt. Hun viser fram en penn formet som en girstang - den fikk hun på foreningens siste åresmøte. Hun har også et bestikksett som egentlig er tre penner.

Den pennen som er mest verdt i samlingen, er en reklamepenn fra den italienske bilprodusenten Ferrari. Hun tipper den er verdt 400-500 kroner.

Egen forening

Det finnes en forening for alle slags hobbyer, også for samlere av reklamepenner. Foreningen hete I følge hjemmesiden til Relamepennens Venner har de cirak 200 medlemmer, men 370 har vært innom foreningen med medlemskap siden oppstarten i 1998.

– Vi møtes en gang i året til årsmøte, samling og bytting. I år var vi i Stavanger og tidligere har vi vært i Sandnes og Bergen, blant annet, forteller Svenkerud.

Opptil 50-60 personer deltar på møtene.

Langt fra rekord

Marit har over 11.000 penner i sin lelighet på Kopperud. Men dette er langt fra noen rekord. Det finnes en kar i Norge som har over 50.000 forskjellige.

Verdensrekorden skal være på 200.000 penner med reklame...

Artikkeltags