Dette ble vedtatt i årsmøtet for Osloregionens Europakontor i Brussel. Anne-Marte Kolbjørnshus (Ap) fra Oppland fylkeskommune ble valgt som ny styreleder, og overtar vervet etter fylkesordfører i Akershus Anette Solli.

–På Oppland sine vegne ser jeg fram til å ta fatt på vervet. Det er viktig at vi som region er aktive i vår rolle i Europa og hvilke muligheter og løsninger som er tilgjengelige for oss i EU. Jeg mener vi også har mye å bidra med ut til Europa, særlig innen digitalisering og klima for å nevne noe, sier Kolbjørnshus Osloregionens Europakontors hjemmeside.

Den nyvalgte styrelederen er utdannet økonom fra Høgskolen i Innlandet og har siden 2015 hatt permisjon fra sin jobb som rådgiver i Etnedal kommune for å være fylkespolitiker på heltid. Kolbjørnshus er komitéleder for opplæring og kultur, medlem av fylkesutvalget og gruppeleder for Arbeiderpartiet.

– Sekretariatet ønsker Anne-Marte Kolbjørnshus velkommen som ny styreleder og ser frem til et godt samarbeid. Samtidig takker vi for godt samarbeid med tidligere styreleder Anette Solli.

Osloregionens Europakontor består av 21 medlemmer, de fleste kommuner og fylkeskommuner. Fylkene som er medeiere er Oppland, Hedmark, Buskerud, Østfold, Vestfold, Akershus og Telemark. Blant kommunene finner vi byer som Lillehammer og Hamar. Gjøvik er ikke med på laget, i likhet med samtlige andre kommuner i Vest-Oppland.