Norgesmester i løs elghund

JAKT OG KONKURRANSEKAMERATER: Tåle av Kverenget og Emil Nystuen ble norgesmestre i løs elghund. (foto privat)

JAKT OG KONKURRANSEKAMERATER: Tåle av Kverenget og Emil Nystuen ble norgesmestre i løs elghund. (foto privat)

Artikkelen er over 2 år gammel

Samspillet mellom elghunden Tåle av Kvernenget og Emil Nystuen fra Dokka ga et norgesmesterskap i juniorklassen.

DEL

Årets juniormesterskap ble arrangert i Odalen. Det var 14 hunder som var med i norgesmesterskapet og elghunden Tåle ble best av alle. I fjor ble Tåle nummer to i seniormesterskapet. Hvert distrikt i Norge har lov til å sende en deltaker, så det er hardt både og kvalifisere seg, og å komme seg høyt på resultatlistene i norgesmesterskapet. Samspill og mye trening har gitt gode resultater.

God å jakte med

– Vi trener en god del. Det er moro å se hvor god Tåle har blitt. Han er en god elghund som det er en glede å gå på jakt med, sier Emil Nystuen fra Dokka.

Dommerne i norgesmesterskapet bedømmer hvor flink hunden er til å finne elgen. Hvordan hun stiller den opp. Lydighet er også et viktig. Hunden må adlyde plystresignal fra eieren. Det er samspillet mellom eieren og hunden som til slutt blir bedømt.

Trener mye

– Jeg er 19 år, og kan konkurrere i juniorklassen helt til jeg er 26 år. Jeg er stolt over å ha en så god elghund. Jeg bor og jobber som elektriker på Hamar nå. Tåle bor hos besteforeldrene mine på Vestsida. Jeg er hjemme hver helg, og da trener Tåle og jeg mye sammen. Jeg har et mål om å bli norgesmester også i senior. I høst har jeg skutt tre elger i stålos for Tåle, sier Emil Nystuen som har arvet mye av konkurranseinstinktet av faren Olav Kompelien. Han er verdensmester i styrkeløft.

Artikkeltags