Venter med å frigi navnene

Elverum  20180917.
Det flagges på halv stang ved Elverum Ungdomsskole mandag morgen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Elverum 20180917. Det flagges på halv stang ved Elverum Ungdomsskole mandag morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Innlandet politidistrikt melder mandag formiddag at de foreløpig venter med å frigi navnene på mannen i 40-årene og hans sønn (13) som ble funnet døde fredag kveld.

DEL

[Østlendingen] Avgjørelsen er tatt i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding mandag formiddag.

Der forteller de at de også vil fortsette med undersøkelser og innhente informasjon om hva som skjedde etter at en mann i 40-årene og hans sønn på 13 år ble funnet døde i sin bolig i Elverum. Politiet fikk melding om det som hadde skjedd fredag kveld klokken 20.30.

– Alle forhold rundt dødsfallene skal kartlegges , og dette arbeidet pågår, skriver politiet i pressemeldingen.

Kripos bistår

Kripos skal bistå i forbindelse med obduksjonen, og politiet vil komme tilbake med informasjon når den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger. Det skjer tidligst tirsdag.

Noen ting er det bare umulig å forstå

Ut fra omstendighetene og funn på åstedet er politiets hovedteori at det dreier seg om drap og sjøldrap.

– Vi mener at det er mannen som har tatt livet av sin sønn og deretter seg sjøl.

– Sterk minnemarkering

Flagg på halv stang og en tom pult møtte elevene ved Elverum ungdomsskole mandag. 13-åringen som fredag ble funnet død sammen med sin far, var elev ved skolen.

13-åringen begynte på skolen i august og hadde bare gått der noen uker da han fredag ble funnet død sammen med sin far, i farens bolig.

  – Snakk med ungene om de tragiske drapene, og ro ned 

Hendelsen har satt sitt preg på lokalsamfunnet, og mandag morgen holdt også barneskolen der 13-åringen gikk i fjor, en minnestund for elever og foreldre.

– Det var en veldig sterk minnemarkering, hvor barna tente lys og rektor fortalte litt om hva som hadde skjedd. Jeg snakket litt om hvor godt gutten hadde det på skolen da han gikk der, sier utdanningssjef Tord Arnesen i Elverum kommune til NTB.

Arnesen beskriver 13-åringen som en omsorgsfull og sosial gutt som hadde en godt forhold til alle.

  – Kriseteamet klare til å ta seg av alle som trenger det 

Artikkeltags