Gå til sidens hovedinnhold

Diplom til alle som boikotter bommen

Artikkelen er over 19 år gammel

- Nå setter vi inn nådestøtet mot bommen, sier Trond Narten Svendsen i aksjonsgruppa «Vi som kjører Høgda». De er mektig lei Breiskallen bomstasjon og vil helst ha den fjernet. Som en protest har de nå trykket opp 7000 diplomer - én til hver av bilistene som boikotter bommen ved å bruke omkjøringsveier.

På de 7000 nummererte, grønnfargete diplomene berømmes de som kjører over Høgda «for deltakelse i boikott av Breiskallbommen på riksvei 4 og for lang og trofast benyttelse av kronglete omkjøringsveier». På baksiden er det inntegnet et kart over de alternative rutene bilistene kan velge for å slippe å passere bomstasjonen.
Diplomene er lagt ut ved bensinstasjoner sør i Raufoss og på Kirkeby i Gjøvik. I tillegg vil medlemmer av aksjonsgruppa «Vi som kjører Høgda» stille seg opp ved rundkjøringen på Landheim i dagene framover, for å belønne bilistene for det Trond Narten Svendsen mener er en «innsats for demokratiet».
Ved 18-tida i går kveld tyvstartet Narten Svendsen utdelingen av diplomene. Og bare i løpet av om lag ti minutter, fikk han gitt bort over 60 eksemplarer.