Dette er den dyreste leiligheten som noen gang er lagt ut for salg i Gjøvik

KJØKKEN OG STUE: Den største toppleiligheten har et bruksareal på 137 kvadratmeter. Denne illustrasjonen viser litt av kjøkkenet og stua i en av toppleilighetene. De 40 leilighetene får vannbåren varme i alle gulv. Illustrasjon: Inviso AS

KJØKKEN OG STUE: Den største toppleiligheten har et bruksareal på 137 kvadratmeter. Denne illustrasjonen viser litt av kjøkkenet og stua i en av toppleilighetene. De 40 leilighetene får vannbåren varme i alle gulv. Illustrasjon: Inviso AS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

8,4 millioner kroner er prislappen for den største toppleiligheten og en garasjeplass i Tordenskjolds Hage, et stort nytt boligprosjekt i Gjøvik sentrum.

Det tilsvarer drøyt 61.000 kroner per kvadratmeter bruksareal, og er den klart dyreste leiligheten som noen gang er lagt ut for salg i Gjøvik. Men Camilla Hveem og Espen Fari i EiendomsMegler 1 på Gjøvik tror ikke det vil by på problemer å finne interessenter.

Tirsdag inviterte eiendomsmeklerne til salgsmøte om det nye boligprosjektet i Tordenskiolds gate 3–5 sammen med utbyggeren, Stiftelsen Kaare Berg. Nærmere 40 personer deltok på møtet for å høre mer om det nye byggeprosjektet som har fått det klingende navnet «Tordenskjolds Hage».

Gress på taket

Hage-navnet henger sammen med at bygget får et grønt preg med busker og gress på halve takarealet. Det er ikke bare de to toppleilighetene i femte etasje som får hver sin romslige takterrasse. De øvrige beboerne får også to fellesterrasser på taket.

– Vi har stor tro på prosjektet, sier eiendomsmeklerne. De mener det er mangel på store sentrumsnære leiligheter i Gjøvik. I Tordenskiolds gate 3–5 er ti av de nye leilighetene på over 100 kvadratmeter. Fem av dem er på over 130 kvadratmeter.

Folk flytter tidligere

– Det er ikke lenger bare enker som selger boligen og kjøper seg lettstelt leilighet. Folk flytter tidligere i leilighet enn før. Det gjelder også yrkesaktive, som ofte vil ha tre soverom og to bad, påpeker Hveem.

De nye selveierleilighetene varierer i pris fra to til 8,4 millioner kroner. Toppleilighetene er naturligvis de dyreste. Laveste kvadratmeterpris i Tordenskjolds Hage er 36.000. Alle prisene i prosjektet inkluderer garasjeplass.

– Hvor mye koster de dyreste leilighetene som er solgt i Gjøvik tidligere?

– Det er ikke uten videre lett å sammenligne priser, fordi noen har inkludert garasjeplass, mens andre ikke har det. Det er heller ikke alle som har takterrasse. Men i Bakkestumpen 2 på Gjøvik ble de største leilighetene på 122 kvadratmeter bruksareal solgt for 5.75 millioner kroner. Det tilsvarer 47.000 kroner per kvadratmeter. I Bjørnsonskvartalet var kvadratmeterprisen 44.000 kroner for den største leiligheten på 172 kvadratmeter som ble solgt for 7,63 millioner kroner, opplyser Fari.

Allerede tirsdag til uken blir det fordeling av leiligheter i Tordenskjolds hage hvis det melder seg noen interessenter.

Byggestart i april

Det legges opp til byggestart i april neste år, under forutsetning av at om lag halvparten av leilighetene er solgt innen den tid. Bygget skal etter planen stå ferdig sommeren/høsten 2015.

Den nye boligblokken skal bygges på den to mål store tomten som tidligere huset Dekkmann på Gjøvik. Tomta ligger rett på oversiden av Gjensidigebygget i Strandgata, og er avgrenset av Tordenskjolds gate, Bjørnsons gate og Kirkegata.

Boligprisene faller

– Boligmarkedet i høst har vært preget av prisfall og tregere omsetning. Er Stiftelsen Kaare Berg og meklerne i EiendomsMegler 1 bekymret for at denne situasjonen kan slå uheldig ut for det planlagte prosjektet i Gjøvik?

– Jeg er urolig for at alle de negative overskriftene om fallende boligpriser kan skremme en del fra å investere, svarer Fari. Han påpeker at boligprisene i Gjøvik økte første kvartal i år, og at de nå har falt til samme nivå som ved årets begynnelse. Likevel mener han det er en fornuftig investering å satse på en ny moderne leilighet i Gjøvik sentrum.

Artikkeltags