Skibladners gamle skorstein ligger fortsatt utsatt for vær og vind på brygga i Gjøvik.

Turistsjef Arne-Jørgen Skurdal har imidlertid fortsatt håp og tro på at pipa blir reist i rundkjøringen ved CC.

Det er Gjøvikregionens Næringsråd og Turistkontoret for Gjøvikregionen, Hadeland og Ringerike som eier pipa. De kjøpte pipa av Oplandske Dampskibselskap AS i 2009.

Kanskje litt vill idé

– I utgangspunktet kjøpte vi den for å støtte Skibladner og for å sette den opp i rundkjøringen ved CC, sier Skurdal.

Nå – fire og ett halvt år senere, omtaler han ideen om å montere skorsteinen i rundkjøringen ved CC som en kanskje litt gal eller vill idé.

– Det var ingen som trodde vi skulle få lov til å plassere den i rundkjøringen, men Statens vegvesen utviste jo tidenes raskeste saksbehandling. Bare etter tre-fire dager fikk vi tillatelse til å sette den der, sier Skurdal.

– Man kan kanskje ikke si det samme om turistkontoret og næringsrådets saksbehandling?

– Vi har prøvd, men dette har ikke vært den arbeidsoppgaven vi har prioritert først, medgir Skurdal.

Stor pipe

Skurdal sier det har vært en utfordring å finne noen som kan sandblåse den lange pipa. Den er over sju meter lang, og ikke alle sandblåsingsbedrifter har anlegg som kan ta så store objekter.

Øveraasen var lenge i bildet for jobben. Men på Øveraasen har de hatt det så travelt at de ikke hatt tid.

– Vi venter nå på et pristilbud fra en bedrift på å få gjort jobben. Vi er lovet et tilbud denne uka, sier Skurdal som også ønsker seg et ytterligere et tilbud for å få konkurranse om jobben.

Kvalitet

Turistkontoret vet ikke hva det vil koste å sandblåse pipa, gi den ny overflatebehandling og montere den i rundkjøringen.

Skurdal ser ikke på manglende kostnadsoversikt eller finansiering som noe problem.

– Vi skal nok klare å få med oss noen samarbeidspartnere så vi får finansiert jobben. Det skal nok gå bra, sier Skurdal som er opptatt av at jobben skal bli gjort skikkelig.

– Så du har fortsatt et håp å få løst saken?

– Vi og mange i Gjøvik har fortsatt et mål om at pipa skal opp. Ordføreren vil jo også ha den opp, så da må jo vi utføre ordre, sier Skurdal med et glimt i øyet.

Denne gangen tør han ikke gi noe tidsperspektiv på når pipa kan pryde innkjøringen i Gjøvik fra nord.