– Det står ikke på vår vilje til å bygge rimeligere

Rammebetingelser: Adm.dir. Tom Søgård i GOBB vil gjerne bygge rimeligere for nyetablerere. For å få det til etterlyser han rimeligere tomter, blant annet. Arkivfoto

Rammebetingelser: Adm.dir. Tom Søgård i GOBB vil gjerne bygge rimeligere for nyetablerere. For å få det til etterlyser han rimeligere tomter, blant annet. Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det sier administrerende direktør Tom Søgård i Gjøvik boligbyggelag. Søgård sier kritikken boligbyggelaget fikk via OA tidligere i uka er delvis riktig, og delvis feil.

– Har GOBB forsømt sin rolle som boligbygger for unge og vanlige lønnsmottakere?

– Jeg ikke enige i påstanden. Vi prøver å gjøre så godt vi kan. Men vi klarer ikke å bygge nok boliger i riktig prisklasse for de unge i etableringsfasen. Det står derimot ikke på vår vilje til å gjøre det.

– Hva skal til?

– Rammebetingelsene må endres. Høye tomtepriser, byggeforskrifter, i det hele tatt infrastrukturen er for kostbar. Da blir det dyrt å bygge. Det gir utslag på prisene.

– Viktig med prestisjeprosjekter à la Vikenstranda?

– Nei. Vi bygger på Biri for folk flest, slik vi har gjort på Vikenstranda og Mustadhagen.

Søgård sier kommunen er på glidt for å kunne legge til rette for rimeligere boligbygging.

– Vi føler vi fortsatt er med på den sosiale utbyggingen. Vi bygde 50 leiligheter på Bondelia for de unge tidlig på 2000-tallet, og kan gjerne gjøre noe liknende.

Spesielt de litt eldre flytter til sentrumsnære leiligheter.

– De har kjøpekraft og bidrar til å dra opp prisene på leiligheter. Det gir samtidig muligheter i eneboligmarkedet for de yngre med priser fra 16.000 til 22.000 kroner per kvm.

Artikkeltags