– Det er riktig å slippe til nye krefter

GIR SEG NESTE ÅR: Ordfører Hans Seierstad i Østre Toten stiller ikke til gjenvalg neste høst.

GIR SEG NESTE ÅR: Ordfører Hans Seierstad i Østre Toten stiller ikke til gjenvalg neste høst. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hans Seierstad går av som ordfører i Østre Toten neste år.

DEL

– Jeg har gitt nominasjonskomiteen i Østre Toten Senterparti beskjed om at jeg ikke ønsker gjenvalg, og komiteen har startet prosessen med å finne en ny toppkandidat, sier Seierstad til Oppland Arbeiderblad.

63-åringen begrunner avgangen etter valget neste høst med at han har vært i politikken i 24 år.

– Jeg startet i fylkespolitikken i 1991, og når jeg har fullført tre perioder i Østre Toten, har jeg passert 64 år. Da er det riktig å slippe til nye krefter, mener han.

Var fylkesordfører

Seierstad har en lang karriere i politikken. Han har som nevnt vært fylkespolitiker, og var fylkesordfører fra 1999 til 2003. Da ble han ordfører etter Tor Finstad, og har hatt dette vervet siden.

– Jeg kunne kanskje hatt inspirasjon til en periode til, men fire perioder er i det meste laget i en kommune. Jeg vil disponere tiden litt friere. Det er ikke det at jeg ikke har trivdes, men det er en tid for alt, understreker den populære Sp-politikeren.

Han forteller at han tok avgjørelsen for om lag et halvt år siden.

– Jeg blir sikkert fortsatt samfunnsinteressert, men kan disponere tiden på en annen måte. 24 år er en lang reise.

Krevende jobb

Seierstad beskriver ordførervervet som krevende, men understreker at han er privilegert som har kunnet drive med politikk på heltid og å være en del av et godt lag.

– Høydepunkter i karrieren?

Seierstad påpeker at man ikke kan tenke for mye på det som man ikke har fått til, men heller glede seg over det man har fått til.

– Jeg vil nevne to høydepunkter. Det ene var da jeg som fylkesordfører fikk gitt de fylkeskommunale renholderne med fagbrev lønn som fagarbeidere. Og i Østre Toten er det klart at skolestrukturen er en sak jeg tok tak i. Det har vært interessant å være med på. Det er flott å kunne legge til rette for god utdanning for ungdommen i vår kommune.

Den avtroppende Sp-ordføreren i Østre Toten forteller at han alltid har hatt øye for dem som trenger spesiell oppfølging:

– Jeg har åpnet mange veistrekninger, men det viktigste er hva jeg kan gjøre for enkeltmennesker og som betyr noe for folk i hverdagen.

– Hva skal du gjøre når du har gått av som ordfører?

Hans Seierstad er bonde med gård ved Lena, og sier at han har nok å gjøre der.

– Men jeg går nok helt ut av politikken. Jeg vil ikke stå på noen valgliste overhodet. Jeg kan jo komme inn i både kommunestyret og formannskapet, og jeg synes ikke en gammelordfører skal det, avslutter Hans Seierstad.

–Lederen i Østre Toten Senterparti, Kari Røssum, beklager at Seierstad melder sin avgang som ordfører:

– Det er synd at Hans gir seg, sier hun i en kommentar.

Artikkeltags