– Dessverre er det noen som utnytter systemet på det groveste

- SØPPELGEITER: Slik så det ut utenfor huset som de to kvinnene leide i Åslendet. - De var to ordentlige søppelgeiter, sier en fortvilet utleier til OA.

- SØPPELGEITER: Slik så det ut utenfor huset som de to kvinnene leide i Åslendet. - De var to ordentlige søppelgeiter, sier en fortvilet utleier til OA. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Huseiernes Landsforbund anbefaler utleiere om å ha ordentlige kontrakter og ryddige forhold.

Dag Refling er utredningssjef i Huseiernes Landsforbund. Han syns historien fra Åslendet er tragisk.

– Inntrykket mitt er at de aller fleste utleiere og leietakere er ansvarsfulle folk, men dessverre er det noen som utnytter systemet på det groveste, sier Refling til OA torsdag.

Vær føre var

Han nevner flere punkter som det er viktig å huske:

– Det er lett å være etterpåklok. Ha en ordentlig kontrakt, ryddige forhold og avtal depositum tidlig, anbefaler Dag Refling.

Han kan fortelle at forbundet har vært borti «gjengangere» av den typen som blir beskrevet i dette tilfellet.

– Det oppstår sjeldent problemer, men vi opplever at det er noen gjengangere som flytter på seg. Mange av disse har flere utkastelsessaker på seg, sier Refling.

Store verdier

Han forstår godt at utleiere kan komme i fortvilte og vanskelige situasjoner.

– Det handler om store verdier. Derfor er det viktig å være føre var. Ikke gjør noen store feil og be om referanser fra tidligere utleiere, fastslår Dag Refling.

Han nevner også at det finnes en utleieforsikring som dekker det aller meste i et leieforhold.

– Vær nøye med formalitetene. Dessuten er det veldig bra at det er mange som leier ut. Vi er avhengig av et stort privat leiemarked i Norge, avslutter Dag Refling i Huseiernes Landsforbund.

Artikkeltags