Denne jobben ville ingen ha

søndre avkjøring til Eina: Her skal det lages en passeringslomme for nordgående trafikk på Riksveg 4, i et kryss hvor det har vært flere påkjørsler bakfra. Foto: Jan Frode Simensen

søndre avkjøring til Eina: Her skal det lages en passeringslomme for nordgående trafikk på Riksveg 4, i et kryss hvor det har vært flere påkjørsler bakfra. Foto: Jan Frode Simensen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Jobben med utbedring av tre kryss på Riksveg 4 ved Eina i Vestre Toten ble lyst ut for tilbud med frist i midten av juli. Jobben skulle gjøres fra 1. august og ferdigstilles til 1. november i år.

Men ingen entreprenører meldte sin interesse, og utbedring av kryssene må derfor utsettes til neste år, sier Jan Nørstegård i Statens vegvesen.

Dette skal gjøres

Nordre og søndre avkjøring til Eina sentrum skal utvides. Ved søndre avkjøring blir det ei passeringslomme for nordgående kjøretøy. Ved nordre avkjøring blir det et venstresvingefelt for nordgående trafikk, og et avkjøringsfelt for sørgående trafikk. Midtre avkjøring ved Skogstad skal stenges. Lokalveien Blåvarpgutua på østsida av Skogstadkrysset stenges ved Riksveg 4. Mens Blåvarpgutua skal heves noe i terrenget der den kommer inn på Riksveg 4 noen hundre meter nord for Eina sentrum.

Ny utlysning i oktober

– Vi kommer til å lyse ut jobben igjen i oktober i år, og håper at vi får inn tilbud da. I så fall bli det start på jobben våren 2014, og ferdigstillelse høsten samme år, sier seksjonsleder Jan Nørstegård i Statens vegvesen.

– Har det skjedd tidligere at dere ikke får noen tilbud fra entreprenører på denne type jobber?

– Det har nok skjedd en gang eller to tidligere år. Da har vi lyst ut jobben på nytt, med resultat at vi har fått et tilbud eller to fra entreprenører, sier Nørstegård.

Stramt marked for tida

– Kan årsaken til null interesse i denne omgang være at jobben er for liten, eller at tilbudsfrist var midt i feriemåneden juli?

– Nei, det tror jeg ikke. Årsaken er nok heller at markedet er ganske stramt akkurat nå for Vestoppland med Hadeland. Entreprenørene har nok av jobber, ser det ut til.

Hvor stor er jobben ved Eina, målt i antall kroner?

– Vi snakker om rundt fire millioner kroner. Så dersom det hadde vært kapasitet hos entreprenørene, hadde vi nok fått inn tilbud, sier seksjonslederen i vegvesenet.

Rekordhøyt antall jobber

– I Oppland er det i år et rekordhøyt antall jobber vi har satt ut for tilbud. Når året er omme vil vi nok komme opp i nærmere 30 jobber. Det er sjelden vi har så mange jobber ute, sier Nørstegård.

– Hva er årsaken?

– Det kan være flere grunner. Vi er nå i siste år av en fireårig handlingsplan, vi har mer penger til disposisjon i år enn tidligere år. Noen prosjektplaneringer er forsinket, og gjennomføring først mulig i år. Så hadde vi flommen tidligere i år, som førte til flere jobber også for vegvesenet, sier Jan Nørstegård.

Artikkeltags