Gå til sidens hovedinnhold

De savnet en pub, så de åpnet like godt sin egen

Artikkelen er over 7 år gammel

GRAN: – Vi hadde en idé og pratet litt sammen om å starte pub. Lars Martin Braaum kjøpte etter hvert den gamle Sandbeck-kafeen, så da var det bare å starte, sier Bjørn Staxrud.

Staxrud, Lars Martin Braaum, Ola Gunner Kjos, Henning Groff og Trond Wang startet med det opp Sandbeck Pub AS.

Pusset opp

– Ideen kom opp fordi vi ikke hadde et sted å gå til, og vi tenkte at det sikkert er mange i samme situasjon. Nå har vi vår egen pub, sier Staxrud.

Da gjengen tok over Sandbeck Kafé var det mye som måtte gjøres. Alt innendørs, foruten kjøkkendøra, måtte pusses opp. Det førte til diverse utgifter, men nå er puben nyoppusset og klar til bruk. I tillegg er det et lite utearealet på en terrasse. Der er det satt opp telt og på stolene ligger varme saueskinn.

Ikke et diskotek

Puben holdt lukkede prøveåpninger både torsdag og fredag i forrige uke, og de gikk som smurt. Lørdag var det åpningskveld og, ifølge avisa Hadeland, var 110 gjester innom. Puben er godkjent for 130 gjester.

– Det er et stort nedslagsfelt i Brandbu, så jeg håper det vil gå bra med en pub i sentrum, sier Staxrud.

Ercan Yolcu er ansatt som daglig leder, mens Staxrud har selv drevet pub i Gran i ni år. Ellers er de en vennegjeng med felles interesse for motorsport. Nå med like, svarte skjorter med ”Sandbeck” påskrevet ryggen. Til sammen er dem ni ansatte.

– Dette er en pub, ikke et diskotek eller en bar. Her er musikken bare bakgrunnsmusikk. Vi forventer at gjennomsnittsalderen her vil ligge på omkring 40 år, sier Staxrud.

Kommentarer til denne saken