De 10 første får 30 liter for ei krone

Artikkelen er over 16 år gammel

RAUFOSS: Statoil-innehaver Per Briskelund skal selge bensinstasjonen sin på Raufoss. Som avskjedsgave til kundene spanderer han 30 liter bensin til en pris av ei krone til de ti første som møter opp klokka 12 i dag. Eneste betingelsen er at du framviser kvittering for betalt billett i bommen på Breiskallen.

DEL

- Jeg har stor sympati med de som må kjøre gjennom bommen på riksvei 4 på Breiskallen. Mange av dem er kunder hos meg, og som en gest til dem vil jeg gjerne gi en gave når jeg nå selger bensinstasjonen, forteller Per Briskelund.

Han har lenge tenkt på hva han kunne gjøre som en avskjedsgest til sine kunder, og fant at han ville knytte en slik avskjedsgave til en markering mot det han opplever som et håpløst bompengeprosjekt. Etter at omkjøringen over Høgda startet, har Briskelund merket stor omsetningssvikt i bensinsalget.

Først til mølla

Denne uka selger han stasjonen til to av sine ansatte og tar spanderbuksene på overfor kundene. De ti første som møter opp klokka 12 i dag og fremviser betalt bomavgift eller autopassbrikke, får fylle 30 liter bensin mot å betale bare ei krone.

- Det er bare å komme inn på stasjonen og snakke med meg, så får de ti første dette tilbudet i dag, sier Briskelund.

- Men, er det ikke litt rart at du vil protestere mot bommen og så forlange at folk betaler bomavgiften for å få denne gaven fra deg?

- Jo, jeg ser det poenget, men tror det på denne måten bare blir større oppmerksomhet rundt problematikken. Sjøl har jeg merket markant nedgang i bensinsalget etter at bommen kom, mens omsetningen på andre varer bare øker.

- Så dette er egentlig bare et PR-stunt for å få opp bensinsalget igjen?

- Nei, jeg skal jo slutte nå, så jeg tjener ikke noe på det. Jeg vil bare markere mitt syn på bomsaken.

Spandert før

Det er ikke første gang Briskelund har vært spandabel. Gjennom flere år har han gitt store summer til skigruppa i Raufoss Idrettslag, penger han har fått inn fra spilleautomater på bensinstasjonen.

- Akkurat beløpene vil jeg ikke ut med, men jeg tror skigruppa har satt stor pris på de pengene de har fått, sier han.

Per Briskelund startet å jobbe på Statoil-stasjonen på Raufoss i 1982, og 1. mai 1985 overtok han som driver av stasjonen. Til høsten fyller han 44 år, og kan tenke seg en litt roligere tilværelse enn å drive døgnåpen bensinstasjon. Det skal han gjøre ved å drive Gjøvik Dekksenter fra lokalene til den nedlagte Statoil-stasjonen i Strandgata i Gjøvik.

- Der får jeg roligere dager og kan dessuten helt og holdent bestemme selv måten jeg driver på. I tillegg er jeg veldig glad i å trene, og håper jeg skal få mer tid til det nå. Å drive døgnåpen bensinstasjon er ikke bare en jobb, det er rett og slett en livsstil. Og jeg begynner jo å bli gammel, ler han.

Artikkeltags